Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar AS "Latvenergo"piektdien organizē iesaistīto institūciju sanāksmi, lai runātu par sadarbību, komunikāciju un rīcību iespējamo plūdu apdraudējuma gadījumā un plūdu bīstamības novēršanā Daugavas baseinā, informē VUGD.

Darba grupas sanāksme notiks Aizkrauklē, Tilta ielā 1.

Sanāksmē VUGD informēs par gatavību plūdu periodā, kā arī preventīvajiem, reaģēšanas un seku novēršanas pasākumiem un iesaistīto institūciju pienākumiem un atbildību.

Savukārt "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis sniegs ieskatu hidroelektrostaciju darbībā, stāstīs par darbības režīmiem un operatīvās darbības organizāciju, bet Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāvis informēs par hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem, ledus stāvokli Latvijas upju baseinos un plūdu iespējamību šajā pavasarī.

Darba grupas sanāksmē piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, VUGD un AS "Latvenergo" vadības pārstāvji, kā arī aicināti piedalīties pašvaldību pārstāvji no Aizkraukles, Pļaviņu novada, Jēkabpils pilsētas un novada, Salas, Krustpils, Ogres, Līvānu, Jaunjelgavas, Ķeguma, Salaspils, Ikšķiles un Kokneses novadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!