Foto: F64

Augstākās tiesas Senāts trešdien nolēma atcelt iepriekšējās tiesu instances spriedumu, kas paredz no Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" par labu bijušajam uzņēmuma vadītājam Kārlim Miķelsonam piedzīt atlaišanas pabalstu 5640 latu apmērā, pastāstīja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Tādējādi lieta vēlreiz būs jāskata Rīgas apgabaltiesai. Pēc Katajas teiktā, Senāta motivācija pagaidām nav zināma ‒ pilns sprieduma teksts būs pieejams pēc 14.decembra.

Miķelsons vērsās tiesā, prasot piedzīt no "Latvenergo" kopumā 36 tūkstošus latu. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa, kas lietu izskatīja pirmajā instancē, Miķelsona prasību šogad janvārī pilnībā noraidīja. Izskatot bijušā uzņēmuma vadītāja apelācijas sūdzību, Rīgas apgabaltiesa šogad maijā savukārt prasību daļēji apmierināja, piedzenot no "Latvenergo" 5640 latu. Ar šādu spriedumu energokompānija nebija mierā un iesniedza kasācijas sūdzību Senātā.

Saskaņā ar Ziemeļu rajona tiesā iepriekš sniegto informāciju 2008.gada 9.novembrī noslēgtais darba līgums ar Miķelsonu paredzēja ‒ ja darba līgums tiek uzteikts pirms termiņa, viņam tiek izmaksāts atlaišanas pabalsts sešu mēnešalgu apmērā. Darba līgumā nekādi grozījumi netika veikti, turklāt, pēc Miķelsona prasības pieteikumā norādītā, arī Darba likums neparedz pamatojumu atlaišanas pabalsta nemaksāšanai. "Latvenergo" pabalstu Miķelsonam tā arī nav izmaksājis, tādēļ viņš lūdza to piedzīt tiesas ceļā.

Šajā lietā trešās personas statusā atbildētāju pusē ir pieaicināta Ekonomikas ministrija.

Miķelsonam 2010.gada jūnijā bija jāatstāj "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amats saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sākto kriminālprocesu. Viņš no 2011.gada jūnija vidus arī atradās apcietinājumā, taču 19.augustā pret 50 tūkstošu latu drošības naudu tika atbrīvots no cietuma.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!