Foto: F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no 6.novembra līdz 8.decembrim pagarinājis piedāvājumu iesniegšanas termiņu konkursā par 76 Rīgas reģionālā centra mediķu brigāžu nodrošināšanu ar operatīvo medicīnisko transportu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Brigāžu nodrošinājumā ar operatīvo medicīnisko transportu ir arī rezerves auto un automašīnu vadītāji. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš konkursam pārcelts jau otro reizi.

Jau ziņots, ka valdība 26.augustā nolēma atļaut NMPD uzņemties ilgtermiņa saistības ne vairāk kā 52 548 807 eiro apmērā, uz septiņiem gadiem slēdzot pakalpojuma līgumu par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju nodrošināšanu NMPD Rīgas reģionālajam centram.

Attiecīgi NMPD ir izsludinājis iepirkuma konkursu, kas paredz, ka uzvarētājam ar operatīvo medicīnisko transportu un to vadītājiem būs jānodrošina 76 mediķu brigādes. Vienlaikus viņa rīcībā nonāks 14 NMPD jau esošas operatīvās automašīnas, kas iegādātas par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Uzvarētājam būs jānodrošina, lai visā pakalpojuma sniegšanas laikā izmantotie transportlīdzekļi nebūtu vecāki par septiņiem gadiem, kā arī jāatbild par automašīnu pastāvīgu uzturēšanu tehniskā kārtībā. Mašīnām būs jābūt ar teritorijai atbilstošu piedziņu.

Tāpat pakalpojuma sniedzējam būs jāveic NMPD rīcībā esošā operatīvajam darbam nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšana transportlīdzekļos, kā arī jāuzņemas par to materiālā atbildība ārpus pakalpojuma sniegšanas laika. Šis aprīkojums ir brigādes darbu nodrošinošais komplekss, portatīvais sakaru terminālis un mobilā rācija "Motorola".

Uzvarētājam būs arī jāapgādā transportlīdzekļu vadītāji ar NMPD noteiktajām prasībām atbilstošu darba apģērbu. Turklāt automašīnas drīkstēs vadīt tikai attiecīgi apmācīti cilvēki - apmācību organizēšanas izdevumus segs NMPD.

Pretendentam par saviem līdzekļiem būs jānodrošina vadītājiem iespēja vakcinēties pret ērču encefalītu un B hepatītu, jānodrošina viņiem alga, kā arī jāsedz degvielas izmaksas un jāveic vēl citi uzdevumi, kas paredzēti konkursa nolikumā.

Līgumu plānots slēgt par NMPD brigāžu nodrošināšanu ar operatīvo transportu ne mazāk kā 1450 stundas, no kurām 1200 stundas paredzēts nodrošināt ar uzvarējušā pretendenta automašīnām, bet 250 - ar NMPD piešķirtajiem transportlīdzekļiem.

Plānots, ka pakalpojums būs jānodrošina, sākot ar 2015.gada 29.aprīli, un tā sniegšana ilgs septiņus gadus.

Kopš 2010.gada 29.aprīļa Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs - AS "Rīgas Sanitārā transporta autobāze". Tomēr līgums beigsies 2015.gada aprīlī, un, lai nodrošinātu NMPD darba nepārtrauktību, laicīgi jāveic jauns iepirkums, norāda Veselības ministrijas (VM) pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!