Foto: DELFI
Sestdien "Sapņu fabrikā" pulcējās eksprezidenta Valda Zatlera atbalstītāji, lai dibinātu Zatlera reformu partiju.

Lai gan dibināšanas sapulci bija iecerēts sākt pulksten 14, sākums kavējās, jo ieradušies ļoti daudz cilvēku, kuriem visiem ar pasēm pie notāra jāapliecina iestāšanos partijā.

Tikmēr uz skatuves jau atklāts iecerētais partijas logo, par kura apstiprināšanu partijai vēl būs jābalso. 

Topošās ZRP pārstāvis Reinis Tukišs portālam "Delfi" pastāstīja, ka partijas logo autors ir mākslinieks Dagnis Skurbe. Partijas krāsu salikums ir viens no labāk pamanāmiem, un tas ir izmantots, piemēram, ASV karogā, turklāt gaiši zilā krāsa asociējoties ar cerībām. Savukārt sarkanais krusts nozīmējot gan to, ka valstij nepieciešama glābšana, gan arī simbolizē plusu jeb pozitīvās pārmaiņas, bet bulta krusta iekšienē simbolizē virzību uz priekšu un reformas.

Jau ziņots, ka jaunās partijas kodolā darbojas vairākas bijušās Valsts prezidenta kancelejas darbinieces - bijusī eksprezidenta Valda Zatlera preses sekretāres vietniece Holma, prezidenta juridiskā padomniece Inese Lībiņa-Egner, likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule, sabiedrisko projektu vadības padomniece Kristīna Pelša un stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.
ZRP plāno 23.jūlijā dibināšanas kongresā pulcēt nedaudz vairāk kā 200 biedru, savukārt pēc dažām nedēļām, 13.augustā, iecerēta liela kopsapulce, kurā varētu piedalīties ap 1200 cilvēku.
Zatlers pēc nepārvēlēšanas amatā nolēma iesaistīties politikā un dibināt savu partiju.

Zatlers nepieņēma piedāvājumu pievienoties partiju apvienībai "Vienotība", jo, viņaprāt, tad neizdotos izveidot valdību bez oligarhu partijām - Latvijas Pirmās partijas, ZZS un nu jau likvidētās Tautas partijas.

Savukārt "Vienotības" pārstāvji iepriekš nosauca Zatlera ideju par kļūdu, jo "nopietnu sociāli ekonomisko mērķu īstenošanai ir nepieciešama politisko spēku konsolidēšana, nevis vēl vienas sīkpartijas dibināšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!