Foto: LETA
Otrdien sabiedrībai tika prezentēta "ManaBalss" izveidota sabiedrības līdzdalības platforma ParVaiPret.lv, kas piedāvā iespēju viegli un pārredzami sekot līdzi Saeimā pieņemtajiem likumiem, informē "ManaBalss" pārstāvji.

Atšķirībā no citām tiešsaistes platformām, kur iespējams salīdzināt partiju, politiķu un vēlētāju uzskatus, "ParVaiPret.lv" fokusējas uz reālo Saeimas dienaskārtību. Platforma tiks atjaunota pēc katras Saeimas sēdes un būs aktīva arī pēc vēlēšanām.

Pirmsvēlēšanu laikā cilvēkiem ir iespēja noskaidrot, vai politiķi arī realitātē Saeimā atbalsta jautājumus, kas ir svarīgi un aktuāli sabiedrībā. Iedzīvotājiem pašiem atbildot uz jautājumiem, par kuriem lemj Saeimā, ir iespēja salīdzināt partiju un citu pilsoņu nostājas.

""ManaBalss.lv" turpina strādāt Latvijas pilsoņu labā, tādēļ uz vēlēšanām esam sagatavojuši pārsteigumu – objektīvu, neitrālu un precīzu rīku politiķu darba saprašanai. "ParVaiPret" platforma cienīs pilsoņu laiku un būs noderīga arī turpmāk, lai aktīvi sekotu līdzi notiekošajam Saeimā," atzina "ManaBalss" vadītājs Imants Breidaks.

2018. gadā ir tikušas atbalstītas jau četras "ManaBalss" iniciatīvas, un kopējais atbalstīto iniciatīvu skaits septiņu gadu laikā ir izaudzis līdz 22. No vispār iesniegtajām iniciatīvām, par kurām Saeima ir lēmusi, 64% ir guvušas atbalstu un mainījušas pastāvošos likumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!