Foto: F64

Lai pasargātos no plūdiem, par 1,23 miljoniem eiro izbūvēts Ogres upes aizsargdambis, kura atklāšanā trešdien piedalījās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, informēja ministra padomnieks Oskars Vizbulis.

Ogres upes aizsargdambis ir daļa no lielāka projekta, kas kopumā izmaksās 4,2 miljonus eiro.

"Pirms pāris nedēļām ministrija apstiprināja Daugavas upju baseinu apgabala plūdu riska pārvaldības plānu. Tajā iekļauta arī Ogres pilsētas piegulošo teritoriju aizsardzībai nepieciešamo pasākumu izstrāde un īstenošana. Plānā iekļauta indikatīvā summa aptuveni 4 ,2 miljonu eiro apmērā dambja būvniecībai pie Ogres iztekas Daugavā, lai nodalītu Daugavas un Ogres upes straumes, jaunā dambja turpinājuma būvniecībai un Ogres upes gultnes tīrīšanai," trešdien sacīja Gerhards.

Īstenotais projekts Ogrē ir pirmais apstiprinātais projekts ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 1,23 miljoni eiro, no kuriem 85% ir ERAF līdzfinansējums un 15% pašvaldības līdzfinansējums.

Ogres novada pašvaldība īstenojausi projektu "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres pilsētas teritorijā, veicot Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja rekonstrukciju". Tā mērķis bija veikt Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukciju, samazināt augstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!