Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas dome samazinājusi pašvaldības kapitālsabiedrības locekļu skaitu, tostarp amatus zaudējis "Jūrmalgeitas" lietā par kukuļošanu notiesātais un sodu izcietušais eksmērs Juris Hlevicskis, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja un uzņēmumu kapitāla daļu turētāja pārstāvja Gata Trukšņa (ZZS) lēmumu mazākajās kapitālsabiedrībās turpmāk darbosies tikai viens valdes loceklis, bet lielākajās kapitālsabiedrībās darbosies divi līdz trīs valdes locekļi.

Līdz ar to šonedēļ veiktas izmaiņas trijās Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās - SIA "Jūrmalas slimnīca" no valdes locekļa amata atcelts Juris Hlevickis, kurš šajā amatā iecelts pavisam nesen, 12.augustā. Slimnīcas valdē turpinās darboties valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš.

Hlevickis kopā ar Jāni Poļaku atcelts arī no SIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs - Sloka" valdes locekļa amata. Aprūpes centra valdē turpinās darboties valdes priekšsēdētājs Aivars Smagars.

SIA "Jūrmalas siltums" no valdes locekļa amata ar dalībnieku sapulces lēmumu atcelts Raimonds Kāpostiņš, bet valdē turpinās darboties valdes priekšsēdētājs Zigurds Starks un valdes loceklis Artūrs Lipskis.

Jūrmalas pilsētas domē šādas izmaiņas tiek prezentētas kā "efektīvas pārvaldes ieviešana".

Truksnis skaidro, ka šis ir būtisks lēmums Jūrmalas tālākai attīstībai. "Jūrmalas pilsētas jaunā dome ir izvirzījusi ambiciozus plānus - būt par pašvaldību, kas nodrošina saviem iedzīvotājiem vislabākos pakalpojumus un dzīves kvalitāti. Beidzot Jūrmalā ir stabila politiskā vadība un mēs varam ieviest jūrmalnieku sengaidītās pārmaiņas," uzskata Jūrmalas pilsētas mērs.

Kā ziņots, par 20 000 latu kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki, nevis otru kandidāti Inesi Aizstrautu, Zemgales apgabaltiesa bijušajam Jūrmalas mēram Hlevickim 2007.gada 23.martā piesprieda piecu gadu cietumsodu, konfiscējot mantu.

Bauskas rajona tiesa 2010.gada 26.augustā nolēma Hlevicki atbrīvot no ieslodzījuma pirms termiņa.

Hlevickis vainu nav atzinis.

Jūrmalas pilsētas pašvaldībai ir kapitāla daļas 14 kapitālsabiedrībās - SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra"", SIA "Dzintaru koncertzāle", SIA "Jūrmalas gaisma", SIA "Jūrmalas siltums", SIA "Jūrmalas slimnīca", SIA "Jūrmalas ūdens", SIA "Sportrehs", SIA "Jūrmalas televīzijas sabiedrība", PSIA "Jūrmalas attīstības projekti", PSIA "Jūrmalas ātrā palīdzība", PSIA "Jūrmalas kapi", PSIA "Kauguru veselības centrs", PSIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs - Sloka", kā arī privatizējamā SIA "Jūrmalas namsaimnieks", no kurām visas kapitāla daļas pašvaldībai pieder 11 kapitālsabiedrībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!