Foto: Shutterstock
Turpmāk atlīdzība potenciālajiem adoptētājiem par bērnu aprūpi pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā tiks izmaksāta trīsreiz lielākā apmērā nekā līdz šim.

Labklājības ministrija norāda, ka šādas izmaiņas tieši ietekmēs adoptētājus, kuru aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas lēmumu nodots adoptējamais bērns, un bērnus, kuri atrodas pirmsadopcijas aprūpē. Piemēram, jūlijā tika izmaksātas 19 atlīdzības par adoptējamā bērna aprūpi.

Atlīdzība par adoptējamā bērna aprūpi būs 171 eiro mēnesī līdzšinējo 49,80 eiro vietā. Tas darīts, lai sekmētu bērnu ātrāku un veiksmīgāku integrāciju jaunajā ģimenē, ļaujot adoptētājam pilnvērtīgāk veltīt laiku un uzmanību bērnam.

Lai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra varētu veikt nepieciešamās izmaiņas informācijas sistēmās, paredzēts pārejas periods. Proti, cilvēkam, kuram atlīdzība piešķirta līdz vakardienai, 31.decembrim, no šodienas atlīdzība tiks pārrēķināta jaunajā apmērā, un starpību izmaksāta ne vēlāk kā līdz 1.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!