Rīgas apgabaltiesa otrdien atlika bijušā Privatizācijas aģentūras valdes locekļa Didža Azandas advokāta sūdzības izskatīšanu par Azandas atkārtotu paturēšanu apcietinājumā, jo uz tiesu neieradās Azandas advokāts Juris Marins.
Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 7.septembrī noraidīja prokurora lūgumu vēlreiz pagarināt Azandas apcietinājuma termiņu un 8.septembrī viņu izlaida brīvībā.

Prokuratūra par šo lēmumu iesniedza protestu, ko Rīgas apgabaltiesa apmierināja, un Vidzemes priekšpilsētas tiesa tajā pašā dienā deva sankciju Azandas arestam.

Pašreiz viņam apcietinājuma termiņš noteikts līdz 8.oktobrim.

Prokurors Aldis Pundurs iepriekš pauda viedokli, ka Azanda jāpatur apcietinājumā tādēļ, ka Drošības policija (DP) joprojām turpina pārbaudīt, vai nav notikušas nelikumības arī ar citiem privatizējamiem objektiem, ar kuriem strādājis Azanda. Atrazdamies brīvībā, Azanda varētu mēģināt ietekmēt lieciniekus, uzskata prokurors.

Drošības policija Azandu aizturēja 28.jūlijā brīdī, kad viņš no valsts īpašuma objekta privatizācijā iesaistītas personas saņēma trīs tūkstošus latu, kuri iepriekš bija iezīmēti policijā.

Sākotnēji Azanda tika turēts aizdomās par kukuļņemšanu, bet šobrīd prokuratūra ir izvirzījusi viņam apsūdzību dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un neatļautā dalībā mantiskos darījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!