Foto: F64

Atlūgumu iesniedzis SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" (DDzKSU) valdes loceklis Jevgeņijs Oļenovs un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) to ir pieņēmis, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

"Skaidrs, ka nedrīkst pieļaut uzņēmuma stagnāciju un tam ir jāattīstās. Jaunai pilsētas domes vadības un man ir atšķirīgs redzējums par uzņēmuma turpmāko darbību, tādēļ esam savstarpēji vienojušies, ka atstāšu šo amatu. Tas ir normāli, ka jaunas idejas realizēs dzīvē arī jauns uzņēmuma vadītājs," atzina Oļenovs.

Daloties savos nākotnes plānos, nu jau bijušais DDzKSU vadītājs pastāstīja, ka tuvākajā laikā viņš vairāk uzmanības ir ieplānojis veltīt savai ģimenei, kurā ir piedzimis mazdēls, savukārt pēc tam domāšot, kur pielietot savas zināšanas un pieredzi.

Tuvākajā laikā plānots sasaukt DzKSU akcionāru sapulci, kurā tiks lemts par uzņēmuma darbības reorganizāciju.

Lai rastu risinājumu prioritārajām problēmām, Daugavpils domes vadība plāno rīkot tikšanās ar māju vecākajiem pilsētas mikrorajonos. Tas nepieciešams arī efektīvākai sadarbībai Daugavpils domes finansētajos projektos, problemātisko māju, pagalmu un mikrorajonu noskaidrošanai.

Daugavpils domē ir tapis ar daudzdzīvokļu pagalmu un iekšpagalmu ielu sakārtošanu saistīts plāns turpmākajiem trim gadiem. Māju siltināšanas programmas "Altum" līdzfinansējumu plānots palielināt no 50% līdz 80%. Palielināsies arī pašvaldības līdzfinansējums programmām, kas paredz logu nomaiņu, māju sienu siltināšanu un māju renovācijas dokumentācijas sagatavošanu.

DzKSU uzdots risināt nesadalītā ūdens problēmu, sakārtot sadzīves atkritumu izvešanas kārtību un sākt daudzdzīvokļu māju balkonu remontu.

Jaunais Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš sācis veidot savu komandu, paziņojot, ka nestrādās kopā ar cilvēkiem, kuriem nevar uzticēties.

Piemēram, viņš pauda, ka amatu varētu zaudēt Daugavpils pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Viktors Gudakovskis un septembrī varētu netikt pagarināts darba līgumus ar pašreizējo Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāju Reini Jokstu.

Jauna vadība patlaban ir arī AS "Daugavpils satiksme", kur akcionāru sapulcē tika akceptēti valdes locekļu Sabīnes Šņepstes un Ēvalda Mekša iesniegumi par atbrīvošanu no ieņemamajiem amatiem pēc pašu vēlēšanās. Par jaunajiem valdes locekļiem iecelti Romans Savickis un Dmitrijs Rodionovs, kuri strādās līdz brīdim, kad amata kandidātu atlases kārtībā tiks atlasīta un iecelta pastāvīga valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!