Foto: F64

Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis, kurš parlamentā ir nostrādājis 27 gadus, iesniedzis atlūgumu, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LTV arī ziņo, ka jau no nākamās nedēļas Saeimā gaidāma reorganizācija. Tā plānota, lai padarītu parlamenta darbu mūsdienīgāku.

Ziemeļa atlūgums sakritis ar dienesta izmeklēšanu par drošības prasību neievērošanu parlamentā, proti, telpas, kuras paredzētas Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdēm, nav atbilstoši izbūvētas. Tajās nav droša telefonsakaru slāpēšana, līdz ar to valsts noslēpumus tajās nevarēs pārrunāt.

Raidījums atgādina, ka par to Izmeklēšanas komisija rosinājusi sodīt vairākas personas.

Divas darbinieces no Iepirkumu un juridiskā atbalsta nodaļas šonedēļ saņēmušas rājienu, bet divas darbinieces sodītas ar piezīmi, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

LTV norāda, ka parlamentā plānotās reorganizācijas laikā pašreizējo amatu varētu zaudēt Saeimas kancelejas vadītājs Māris Steins.

Jau ziņots, ka Saeimas administrācijas ģenerālsekretāre Karina Pētersone marta sākumā atstās amatu. Pētersone ir paudusi vēlmi atstāt šo amatu un uzrakstījusi atlūgumu, ņemot vērā radušos apstākļus, tajā skaitā personīgas dabas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!