Foto: Valsts kanceleja

Atlūgumu iesniegusī Valsts administrācijas skolas direktore Edīte Kalniņa amatu pametīs 28. aprīlī, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā ''Latvijas Vēstnesis''.

Kalniņa šajā amatā ir kopš 2012. gada.

Iepriekš vēstīts, ka Kalniņa iesniegusi atlūgumu, būdama neapmierināta ar pārmērīgu birokrātiju, kas valda valsts pārvaldē, vēstīja "Latvijas Avīze" (LA).

Kā ziņots, lai gan Ministru kabinets pērn novembrī Kalniņu apstiprināja amatā vēl uz pieciem gadiem, tagad viņa pati uzrakstījusi atlūgumu. Kā vēstīja "Latvijas Avīze" (LA), Kalniņa iesniegusi atlūgumu, būdama neapmierināta ar pārmērīgu birokrātiju, kas valda valsts pārvaldē.

Valsts administrācijas skolas direktore laikrakstam atzinusi, ka viņas darbs ir interesants un pati jūt gandarījumu par to, kā izdevies attīstīt iestādi, taču vēl vairāk esot to lietu, kuras nav izdevušās pārmērīgas birokrātijas dēļ.

"Ļoti daudz spēka un laika jātērē dažādu birokrātisku procedūru īstenošanai. Par katru soli jāatskaitās tik daudz institūcijām, ka sasniegt iecerēto mērķi kļūst gandrīz neiespējami. Tad cilvēks vairs neredz jēgu savam darbam, un tas ļoti nokausē," LA sūdzējusies Kalniņa.

Savā ikdienas darbā skolas vadītāja satiekot daudz dažādu valsts iestāžu darbiniekus, ar kuriem neformālās sarunāt varot just, ka viņi ir izdeguši un pārstrādājušies. "Reizēm pārstrādāties ir tikai labi, ja tas nepieciešams kāda konkrēta īstermiņa projekta īstenošanai. Taču pie mums tāds darba režīms ir pastāvīgs un bieži vien saistīts ar neskaitāmu bezjēdzīgu procedūru īstenošanu," norādījusi Kalniņa.

Viņa arī novērojusi, ka ierēdņi baidās uzņemties iniciatīvu vai radoši pieiet darbam, jo par katru kļūdu vai neatbilstību "likuma burtam" tiek bargi sodīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!