Foto: F64
Atmodas laika Baltijas politiķi kritizē Krievijas rīcību Ukrainā, uzsverot, ka tā nav atmetusi Padomju Savienības piekopto agresīvo politiku.

Ar kopīgu paziņojumu nākuši klajā Igaunijas Augstākās Padomes deputātu 20. augusta kluba, Latvijas Augstākās Padomes deputātu 4. maija Deklarācijas kluba un Lietuvas Neatkarības Deklarācijas signatoru kluba delegācijas biedri.

Kopīgā nostājā tiek uzsvērts, ka "Krievija, Padomju Savienības pēctece, 21.gadsimtā nav atmetusi Padomju Savienības piekopto agresīvo politiku. Tā ir rupji mīdījusi kājām valstu dabiskās tiesības pašnoteikies un būt brīvām, un tagad tā veic karadarbību pret Ukrainu, ar to pārkāpjot Helsinku un Bukarestes vienošanās".

Atzīstot Ukrainas integritāti un neatkarību, organizācijas nosoda Krievijas atbalstīto teroristu darbības, kuri cenšas sašķelt Ukrainas valsti un panākt, lai tā turpinātu būt Krievijas vasaļvalsts.

"Mūsu valstīm atkal draud 1940. gada notikumu atkārtošanās, bet pasaulei draud kara posts," uzsvērts paziņojumā.

Visas trīs organizācija aicina Baltijas valstu pilsoņus un politiķus uz vienotību, solidaritāti un kopīgu rīcību.

"Turēsim dārgu un aizstāvēsim brīvību, kuru esam atguvuši. Mūsu vienotība ir mūsu valstu drošība. Būsim tikpat vienoti, kā bijām Baltijas Ceļā pirms 25 gadiem. Būsim modri un neklusēsim pieaugošo draudu priekšā. Mēs esam stipri, kad visi stāvam kopā," teikts paziņojumā medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!