Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš nav uzaicināts piedalīties Pasaules ekonomikas forumā Davosā.

Bērziņš trešdien, lūgts komentēt rīkotāju lēmumu neaicināt Latvijas valsts vadītāju uz forumu, sacīja, ka "es atpūtas pasākumos piedalos tomēr šaurā lokā, dodu priekšroku savai ģimenei un savam makam".

Uz Pasaules ekonomikas forumu iepriekš bija uzaicināti toreizējie prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers.

Jau vēstīts, ka pēc vairāku gadu pārtraukuma Lietuvas valsts vadītājs saņēmis ielūgumu uz ikgadējo Pasaules ekonomikas foruma sanāksmi, kas tradicionāli gada sākumā notiks Šveices kūrortpilsētā Davosā.

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite saņēmusi ielūgumu uz pasaules līderu sanāksmi, kurā Grībauskaite kā Lietuvas prezidente piedalīsies pirmo reizi.

"Jā, prezidente piedalīsies Pasaules ekonomikas forumā Davosā. Prezidenti uzaicināja kā vienu no pamata runātājiem sesijā par enerģētikas ģeopolitiku, kas ir viena no vislielāko uzmanību piesaistījušajām sesijām," informēja Grībauskaites vecākā padomniece ārpolitikas jautājumos Jovita Neļupšiene.

Viņa piebilda, ka sesijā tiks runāts par enerģētisko neatkarību un ģeopolitikas tendencēm.

"Prezidente dalīsies ar Lietuvas pieredzi un sasniegumiem enerģijas jomā un paudīs savu pozīciju par ģeopolitisko spiedienu no trešajām valstīm, kam esam nepārtraukti pakļauti un kas ir jāmazina gan ar tiesiskiem instrumentiem, gan ar centieniem panākt pietiekamu Eiropas Savienības integrāciju, jo īpaši enerģētikas tirgū," klāstīja Grībauskaites padomniece.

Pasaules ekonomikas foruma ikgadējā sanāksme katru gadu janvārī notiek Šveices kūrortpilsētā Davosā.

2015.gada sanāksme notiks no 21.līdz 24.janvārim. Tās tēma būs jaunais globālais konteksts, kas varētu izbeigt integrāciju un starptautisko partnerību, kas tika aizsākta 1989.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!