Foto: Shutterstock
Pretēji Finanšu ministrijas rosinātajam, uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides, kas tiek piemērotas uzņēmumiem par ziedojumiem sabiedriskā labuma organizācijas statusu ieguvušām nevalstiskajām organizācijām, tiks saglabātas to līdzšinējā apmērā.

To otrdien nolēmusi valdība.

Proti, par ziedojumu kādai no vairākiem tūkstošiem nevalstisko organizāciju (NVO), kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, ziedotājs arī turpmāk varēs piemērot UIN atlaidi 85 % apmērā no ziedotās summas.

Finanšu ministrija bija rosinājusi šo nodokļa atlaidi samazināt līdz 70 % no ziedotās summas, taču pret to publiski iebilda ietekmīgāko sporta un kultūras NVO vadītāji - Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldonis Vrubļevskis un Latvijas Kultūrkapitāla fonda vadītājs Edgars Vērpe.

Viņi LTV raidījumam "Panorāma" prognozēja, ka UIN atlaižu samazināšana mazinās komersantu motivāciju ziedot organizācijām, kas nodarbojas ar sporta un kultūras veicināšanu.

Vrubļevskis arī pieļāva, ka tādējādi  peļņas nodokļa atlaižu samazināšana varētu apdraudēt atsevišķu sporta pasākumu norisi, jo, piemēram, Latvijas Jaunatnes olimpiāde varot notikt tikai pateicoties ziedotāju atbalstam. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!