Foto: F64
Rīgā atsevišķus 25.maršruta autobusa reisus plāno pagarināt līdz Tīrainei, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Sabiedriskā transporta padome sēdē nolemts 25.maršruta autobusa "Abrenes iela - Mārupe" reisu pagarināt līdz pieturvietai "Tīraine" ar ne vairāk kā 20 reisu izpildi darba dienās un 12 reisu izpildi brīvdienās katrā virzienā, attiecīgi piešķirot reisiem nosaukumu "Abrenes iela- Mārupe-Tīraine".

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča norādīja, ka šis ir tikai pirmais solis, lai ieviestu šos pagarinātos reisus. "Šobrīd atbilstoši apstiprinātajam reisu skaitam ir jāizstrādā galējais kustības saraksts, un tas jāvirza izskatīšanai Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā, pēc kuras akcepta būs iespējams slēgt galējo vienošanos ar ATD par šo reisu realizēšanu. Kad būs abpusēji parakstītas vienošanās, tad arī varēs atvērt šos reisus," viņa sacīja.

Savukārt ATD komunikācijas speciālists Egons Ālers sacīja, ka jautājums Sabiedriskā transporta padome sēdē skatīts, jo vairāk nekā 30% no minētā maršruta kopējā garuma iziet ārpus Rīgas administratīvās teritorijas un padome apstiprinājusi nepieciešamo finansējumu.

Viņš skaidroja, ka ATD nemaksā dotācijas lielajām pilsētām, izņemot par invalīdu pārvadāšanu un par tiem maršrutiem, kuros vairāk nekā 30% no maršruta kopējā garuma iziet ārpus pilsētas administratīvās teritorijas. "Šis ir tas gadījums. To gabalu, kas iziet ārpus pilsētas, dotē tādā pašā kārtībā kā dotē starppilsētu un vietējos pārvadājumus," sacīja Ālers.

Šobrīd "Rīgas satiksmes" 25.maršruta autobusi darba dienās veic 61 reisu uz Mārupi, bet brīvdienās - 25 reisus.

ATD ir autopārvadājumu jomas administrēšanas uzņēmums, kas darbojas kopš 1993.gada oktobra. Direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā. Tostarp direkcijas kompetencē ir starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšana un administrēšana.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!