Foto: DELFI

Partiju apvienība "'Attīstībai/Par!" (AP) varētu uzņemties atbildību par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) kā arī vadīt veselības un izglītības jomas, ja tiek panākta vienošanās par veicamo darbu sarakstu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" norādīja AP līderis Daniels Pavļuts.

"Ja mēs vienojamies par reģionālo reformu un pašvaldību skaitu samazināšanu, mēs esam gatavi atbildēt par Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju un veikt nepateicīgākās reformas mūsu valstī. Esam gatavi strādāt arī VARAM. Vēlamies pabeigt nepieciešamās reformas izglītības jomā, jo tur ir sakrājies darbu vezums," intervijā sacīja Pavļuts.

Atbildot uz jautājumu, cik liela ir iespēja, ka "Attīstībai/Par!" darbosies jaunajā valdībā, Pavļuts uzsvēra, ka partiju apvienība ir gatava panākt vienošanos. "Šodien pēc sarunām ar visām piecām uzrunātajām partijām koalīcijas veidošanai mēs daudz skaidrāk redzēsim, kāda ir iespēja izveidot Bordāna valdību un strādājošu koalīciju," piebilda Pavļuts.

Pavļuts vērtēja, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP) potenciālajiem partneriem piedāvātā papildinātā valdības darbu programma noteikti esot solis uz priekšu, jo tajā ņemti vērā atsevišķi citu partiju ierosinājumi, tomēr tajā esot lietas, par kurām visas partijas vienoties nevarēšot.

AP esot svarīgi, lai pirms valdības izveides būtu skaidra partiju vienošanās par to, ko un kā tā noteikti izdarīs. No šādas vienošanās viedokļa ļoti svarīgas būšot pirmdienas vairāku partiju sarunas.

Pavļuts uzsvēra, ka AP būšot ļoti svarīgi runāt par darbu plānu ietekmi uz valsts budžetu, jo pirms vēlēšanām izteikto solījumu ietekme uz budžetu sagaidāma ļoti liela un arī pašlaik "ar neapbruņotu aci" esot redzams, ka daļa solījumu pārsniedz budžeta iespējas.

Visu solījumu izpilde prasītu papildus aptuveni miljardu eiro, kas neesot izdarāms "ne pie kāda scenārija", tāpēc partijām esot jārunā, kā iecerēto izdarīt pakāpeniski, ko darīt vispirms, ko - pēc tam, norādīja Pavļuts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!