Foto: Reuters/Scanpix / Reuters/Scanpix / DELFI / AP/Scanpix
Maskavā apglabāts Krievijas opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs, Krievijas vēstniecība Latvijā skaidro Sandras Kalnietes "izraidīšanas" iemeslus, tikmēr Krima Krievijas sastāvā tā arī nav sagaidījusi labākus ekonomikas laikus. Savukārt Latvijā šī gada laikā par apvienošanos jau paziņojušas divas no lielākajām kompānijām - portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos otrdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: Reuters/Scanpix
Otrdien Maskavā apglabāts noslepkavotais
Krievijas
opozīcijas līderis Boriss Ņemcovs. Atvadīšanās no politiķa notika Saharova centrā, bet vēlāk viņš tika guldīts zemes klēpī Trojekurovas kapsētā.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas degvielas mazumtirdzniecībā strādā aptuveni 50 uzņēmumu, kuru apgrozījums pārsniedz miljonu eiro. Šajā piesātinātajā tirgū pārmaiņas gan norit nepārtraukti - šogad par apvienošanos paziņojuši divas no lielākajām kompānijām, atklāta apjomīga naudas atmazgāšanas shēma vairākos nozares uzņēmumos, bet citam gads sācies ar sēru vēstīm, jo mūžībā aizgājis tā līdzīpašnieks.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Parlamenta deputātes
Sandras Kalnietes
mēģinājums doties uz Krieviju, lai apmeklētu nogalinātā aktīvista Borisa Ņemcova bēres, ir nekas cits kā provokatīva sabiedrisko attiecību akcija, savā "Facebook" un "Twitter" kontā paziņojusi
Krievijas
vēstniecība Latvijā.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Gadu pēc okupācijas Krimā valda bezskaidras naudas norēķini – pazudušas gan starptautiskās bankas, gan starptautisko maksājumu karšu pakalpojumu sniedzēji. Uz ielām vairs nevar redzēt "McDonald's" restorānus un pasaulē pazīstamos apģērbu zīmolus. Lai gan pussalā sevi vairums identificē ar Krieviju, vietējā pārvalde aizvien nav spējusi aizvietot ukraiņu valodā esošās ceļu zīmes, kā arī aizvien izmanto Ukrainas starptautisko zvanu kodu 380.

Lasīt vairāk

Foto: Pixabay
Lai arī AS "
Latvijas Gāze
" (LG) norādīja, ka tās reorganizācija ir ilgstošs process, valdība otrdien atbalstīja
Ekonomikas ministrijas
(EM) piedāvājumu uzņēmumu sadalīt un 2016.gadā izveidot LG māsasuzņēmumu.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Septiņu pastāvēšanas sezonu laikā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo" ieguldīti 80 miljoni eiro, tomēr vienības nākotne pagaidām nav skaidra, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Linšēpingā,
Zviedrijas
dienvidos, Vācijas islamizācijas un liberālās imigrācijas pretinieku kustības PEGIDA iedvesmotā demonstrācijā pirmdienas vakarā piedalījušies tikai četri cilvēki, kamēr uz kontrdemonstrāciju sapulcējās aptuveni 400 cilvēku, otrdien ziņo mediji.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Izvērtējot vairākas darbinieku un arodbiedrību sūdzības un konsultējoties ar Muzeju padomi,
Kultūras ministrija
pieņēmusi lēmumu atbrīvot no amata Rakstniecības un mūzikas muzeja direktori Ilzi Knoku, informē kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) padomniece Dagnija Grīnfelde.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Janvāra beigās uz Phenjanu devies
Kanādas
priesteris Aions Sū Lims, kurš kopš ierašanās komunisma citadelē par sevi nav devis nekādas ziņas, raidsabiedrību "Al Jazeera" informējuši viņa kolēģi.

Lasīt vairāk

Irākas valdības spēki paziņojuši, ka ir atguvuši dažas teritorijas ap kādreizējā diktatora Sadama Huseina dzimto pilsētu Tikrītu, kura pagājušā gada jūnijā krita sunnītu kaujinieku grupējuma "Islāma valsts" (IS) rokās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Noslēdzoties šī gada
Latvijas Televīzijas
konkursa "
Radīti mūzikai
" otrās sezonas dalībnieku atlasei, kompetenta žūrija ir izvēlējusies astoņus topošos akadēmiskās mūzikas virtuozus, kuri no 1. marta svētdienu vakaros LTV1 ēterā priecē skatītājus un klausītājus ar savu muzikālo meistarību un personības šarmu.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Zviedrijas superauto ražotājs "
Koenigsegg
" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējis pasaulē visjaudīgāko un visātrāko sērijveida automobili "Regera". Tas aprīkots ar 1500 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Viens no sievietes galvenajiem aksesuāriem nenoliedzami ir rokassomiņa. Tai, gluži tāpat kā apaviem, jābūt kvalitatīvai un nenonēsātai, savukārt iespaidošanās no valdošajām modes tendencēm seko tikai pēc pirmo divu priekšnoteikumu ievērošanas.

Lasīt vairāk

Foto: Scanpix
Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā 18.februārī pasaulē nākuši šogad Latvijā pirmie trīnīši - viens zēns un divas meitenes.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Pirmdien Barselonas izstāžu centrā durvis vēra gada nozīmīgākais mobilās pasaules notikums – "Mobile World Congress". Tā ir izstāde, kurā ierīču ražotāji, pakalpojumu sniedzēji un izstrādātāji atrāda savus jaunākos sasniegumus medijiem, potenciālajiem sadarbības partneriem un citiem interesentiem. Izstādē piedalās teju visi zināmākie ar mobilajam tehnoloģijām saistītie uzņēmumi, taču kā jau vienmēr ar savu klātbūtni nepagodina "
Apple
".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!