Veselības ministrs Āris Auders piektdienas rītā pēc iepazīšanās ar premjera rīkojumu atjaunojis amatā Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas vadītāju Valdi Zatleru, informē ministrijas preses sekretāre Laura Bundule. Viņa norādīja, ka ministrs par šo gadījumu plašākus komentārus sniegt nevēlas.
Ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops BNS apgalvoja, ka ministrs Repšes uzdevumu neuzskata par neuzticības paušanu ministram. Uz jautājumu, vai arī Auders ir mainījis domas un uzskata, ka Zatlers neietekmēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosināto krimināllietu, Līkops atbildēja - "premjeram jau labāk zināms. Tādēļ jau arī viņš ir premjers".

Valdis Zatlers BNS atkārtoti apliecināja prieku par premjera un ministra lēmumu un atzinās, ka jau pirms iepazīšanās ar rīkojumu devies uz slimnīcu, lai "mazliet pastrādātu". Pilnvērtīgi pie savu pienākumu veikšanas viņš ķersies pēcpusdienā, kad būs parakstījis Audera rīkojumu.

Tomēr ārstniecības iestādes vadītājs joprojām skeptiski izturas pret premjera ierosinājumu veikt neatkarīgu ekspertīzi slimnīcas izmantotajiem strīdīgajiem mugurkaula implantiem, jo tādā gadījumā "mēs apšaubītu neatkarīgo laboratoriju pārbaudes un Eiropas Savienības valstu izsniegtos sertifikātus", viņš teica.

Tomēr, ja premjers uzstāšot uz atkārtotas ekspertīzes veikšanu, slimnīca piekritīs, taču ne par ārstniecības iestādes līdzekļiem. "Kāpēc vēlreiz maksāt par to, par ko jau ir samaksāts," viņš retoriski vaicāja, piebilstot, ka Latvijā ir neatkarīgas laboratorijas, kas varētu veikt implantu ekspertīzi.

Premjers Einars Repše ceturtdienas vakarā pēc iepazīšanās ar situāciju slimnīcā uzdeva Auderam atjaunot amatā ārstniecības iestādes direktoru. Pats slimnīcas direktors par šādu premjera rīcību ir izbrīnīts, taču neslēpj prieku.

Zatleru no amata atstādināja pagājušajā nedēļā pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosinātās krimināllietas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un naudas izšķērdēšanu.

Krimināllietu KNAB savukārt ierosināja februāra beigās pēc Audera iesnieguma saņemšanas. Birojs noskaidrojis, ka pēdējo divu gadu laikā slimnīca, uzrādot nepatiesu informāciju par mugurkaula ķirurģijā izmantotiem implantiem, valstij radījusi zaudējumus apmēram 200 tūkstošu latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!