Augstākā tiesa otrdien apmierināja trīs prokuratūras prasības par Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA) dzīvokļu piešķiršanu aģentūras darbiniekiem, līdz ar to viņiem šie mitekļi tiks atņemti.
Tiesa otrdien izskatīja prokuratūras protestus trijās lietās, kurās Rīgas apgabaltiesa iepriekš prokuratūras prasības bija noraidījusi. Apgabaltiesa līdz šim izskatījusi un noraidījusi sešas no septiņām prasībām.

Tiesa otrdien izskatīja prasības pret personām, kas dzīvokļus savulaik dabūjušas kā VNĪA darbinieki vai to radinieki - Aināru un Zigfrīdu Škapariem, Uldi un Arni Priedīšiem, kā arī Andi un Ivetu Zalpēteriem.

Saskaņā ar tiesas lēmumu tiek atcelti VNĪA valdes lēmumi par dzīvokļu piešķiršanu, visi darījumi ar šiem dzīvokļiem tiek atzīti par spēkā neesošiem, bet īrnieki no tiem jāizliek bez citas dzīvojamās platības ierādīšanas.

Vēl trīs prasības paredzēts izskatīt trešdien. Neviens no atbildētājiem šajās lietās vairs nestrādā VNĪA.

VNĪA preses sekretāre Inese Kreicberga pastāstīja, ka dzīvokļi, ja spriedumi paliks spēkā, pēc atņemšanas tiks nodoti Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai, jo VNĪA ar dzīvokļiem vairs nenodarbojas.

Ģenerālprokuratūra tiesā vērsās pēc tam, kad, pārbaudot VNĪA dzīvokļu piešķiršanas likumību, atklājās, ka vairākos gadījumos pretēji likumam dzīvokļus sev, saviem radiniekiem un paziņām piešķīrušas aģentūras amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!