Foto: F64

Ultimāti vai publiskas akcijas ceļu stāvokli neuzlabos un to vietā "ir vajadzīga racionāla un korekta sadarbība, kas esošajā situācijā ļaus izstrādāt visefektīvāko plānu situācijas uzlabošanai," pēc tikšanās ar Jēkabpils novada pašvaldības vadītājiem sacījis satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš atzinis, ka atsevišķi ceļu posmi ir kritiskā stāvoklī, taču, atņemot naudu tiem, mazāk līdzekļu paliek citu ceļa posmu salabošanai, informē viņa pārstāve Ināra Pomere.

Vizītes laikā ministrs personīgi pārliecinājās par autoceļa Rīga - Ķekava - Ķegums - Jaunjelgava - Sece - Sala - Jēkabpils dažādo ceļa posmu stāvokli un uz tiem šopavasar veikto uzturēšanas darbu, tai skaitā bedrīšu remontu un kvalitāti.

 "Nevar teikt, ka uz šī autoceļa, kas iet gar Daugavas kreiso krastu, pilnīgi visi posmi ir slikti un nekvalitatīvi, piemēram, par vienu no pērnā gada labākajiem objektiem Latvijas Autoceļu Avīzes Gada balvas nominācijā tika atzīts ceļa posms no Aizkraukles pagrieziena līdz Secei," teicis ministrs. Savukārt Jēkabpils novadā ļoti sliktā stāvoklī ir autoceļu Ilūkste - Bebrene - Birži un Jēkabpils - Dignāja - Ilūkste grants segums, šie ceļi savieno pagastus ar novada centru un skar septiņu Jēkabpils apkārtējo novadu cilvēku dzīvi.

Nākamajā trešdienā Augulis turpinās ar pašvaldību vadītājiem pārrunāt ceļu stāvokli reģionos un viņam ir paredzēta tikšanās ar Pāvilostas novada vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!