Foto: DELFI

Decembrī, janvārī un februārī siltuma cena Rīgā būs mazāka, portālu “Delfi” informēja AS “Rīgas siltums”.

"Rīgas siltums" informē, ka no 1.decembra siltuma cena būs 40,34 Ls/MWh (57,40 eiro/MWh) bez PVN, kas ir par 11% mazāka nekā pērnā gada decembrī, kad tā bija 45,42 Ls/MWh (64,63 eiro/MWh) bez PVN.

Prognozēts, ka arī janvārī un februārī saglabāsies šāds zems siltumenerģijas tarifs  40,34 Ls/MWh (57,40 eiro/MWh) bez PVN.

Siltumenerģijas tarifa samazinājums iespējams, sarūkot dabasgāzes cenai, kā rezultātā arī iepirktā siltumenerģija ir kļuvusi lētākā, turklāt no 1.jūlijā ir spēkā zemāki siltumenerģijas tarifi, kas samazināti par 3%, pateicoties izbūvētajām atjaunojamo energoresursu siltumcentrālēm Ziepniekkalnā un Zasulaukā.

Siltumenerģijas tarifs decembrī Rīgā ir arī zemākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 21% mazāks nekā Viļņā un par 15% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs decembrī, janvārī un februārī noteikts, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze" šī gada 10.decembra  paziņojumu „Latvijas Vēstnesī" par dabasgāzes tirdzniecības cenu decembrī un prognozēm janvārī un februārī.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74% atrodas uzņēmuma īpašumā.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Rīgas dome (49,00%), Latvijas valsts (48,995%), AS „Dalkia City Heat" (2%) un AS „Latvenergo" (0,005%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!