Foto: LETA

Lai arī SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" ir negatīvs pašu kapitāls, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) noraida bažas, ka slimnīca varētu tikt slēgta.

Belēvičs otrdien žurnālistiem uzsvēra, ka Veselības ministrija valdībai un Finanšu ministrijai piedāvās vairākus variantus slimnīcas problēmu risināšanai. Pagaidām gan viņš neprecizē, kādi varētu būt iespējamie scenāriji.

Pēc ministra teiktā Austrumu slimnīcas kapitāls ir negatīvs - mīnus 8,5 miljoni eiro. 

Savulaik valdība piešķīra papildu līdzekļus citai slimnīcai - valsts AS "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" (2012.gadā valdība nolēma ieguldīt Stradiņu slimnīcā 14 miljonus eiro), atgādināja Belēvičs, taču uzsvēra, ka Austrumu slimnīcai papildu līdzekļi no budžeta netiks lūgti.

Jau vēstīts, ka Belēviča vērtējumā Austrumu slimnīcas finanšu rādītāji ir ļoti slikti un slimnīcai esot visas maksātnespējas pazīmes.

Tāpat vēstīts, ka Austrumu slimnīcai šogad jāsāk atdot savulaik valsts garantētais aizdevums. Bijušais slimnīcas valdes priekšsēdētājs profesors Viesturs Boka sarunā ar portālu "Delfi" iepriekš atzina, ka tas slimnīcai var radīt norēķinu problēmas. "Pie šādas operatīvās naudas plūsmas, kāda mums ir pašlaik - pacientus ved, bet nauda neseko - parādīsies problēmas norēķināties ar piegādātajiem, kreditoriem," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!