Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Patoloģijas centrā, kurā atrodas slimnīcas morgs, telpas izmanto apbedīšanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmums "Riets Plus", kura īpašnieces ir divas paša Patoloģijas centra darbinieces, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Kopš attiecīgi 2003. un 2008. gada "Riets Plus" valdes locekles ir Ludmila Krūmiņa un Olga Gricino, kurām uzņēmumā katrai pieder pa 30% kapitāldaļu. Pārējie 40% pieder Artūram Krūmiņam.

Apbedīšanas uzņēmums kopš 2008. gada oficiāli nomā telpas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Līguma summa gan netiek atklāta, taču slimnīcas valde "Latvijas Avīzei" norāda, ka apbedīšanas pakalpojumu firma apņēmusies ne tikai maksāt nomas maksu par telpām, bet arī veikt telpu kosmētisko remontu un izmantot Patoloģijas centra morga maksas pakalpojumus.

Reāli apbedīšanas uzņēmums tur īrē trīs telpas, tostarp zāli blakus morga telpām, kur tiek glabāts zārku krājums, savukārt Krūmiņas un Gricino vārdi atrodami arī Patoloģijas centra Vispārējās patoloģijas nodaļas darbinieku skaitā. Šajā nodaļā strādā arī "Riets Plus" aģents Aleksejs Dedovičs, kuram uzņēmuma nomātajās telpās ir savs kabinets.

Sākotnēji slimnīcas vadība laikrakstam atbildējusi, ka šajā situācijā pārkāpumu nav, tomēr pēc žurnālistu intereses slimnīcas valdes uzdevumā ir sākta pārbaude, lai "noskaidrotu interešu konflikta iespējamību Patoloģijas centra darbinieku vidū".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!