Foto: PantherMedia/Scanpix

SIA "AIPS" autobusu šoferu pikets Bauskā aizvadīts bez starpgadījumiem, informēja Bauskas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Gorškova.

Jaunizveidotā novada Pašvaldības policija apmeklējusi piketa vietu, un secināts, ka pikets aizritējis mierīgi, bez starpgadījumiem. Par drošību piketa laikā rūpējās arī Valsts policija.

Pasākuma dalībnieki, pulcējoties pretī autoostai, rokās turējuši plakātus ar prasībām nodrošināt pārvadājumu nozarei atbilstošas dotācijas un konkurenci.

Pašlaik informācija par pasākuma dalībnieku skaitu vēl nav pieejama.

Jau vēstīts, ka piketu Bauskā rīkoja Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība LAKRS, lai vērstu sabiedrības uzmanību neapmierinošajai situācijai pasažieru autopārvadājumu sektorā. Sapulce rīkota arī ar mērķi vērst darba devēja un valdības uzmanību nepieciešamībai nodrošināt darbiniekus ar cienīgu darba samaksu, pienācīgu atpūtu un atbilstošiem darba apstākļiem transporta darbiniekiem, it īpaši autobusu vadītājiem.

"AIPS" valdes loceklis Jānis Kļaviņš skaidroja, ka šoferi pieprasa 2,5 reizes lielāku algu, kas līdzinās Vācijas autobusu vadītāju atalgojumam. Pēc viņa teiktā, Latvijas pārvadātāji šādu tarifu par paveikto darbu nodrošināt nespēj.

Uzņēmumā "AIPS" strādā ap 40 šoferu. Pārvadātāja apgrozījums 2016. gadā bijis 536 936 eiro, bet peļņa 32 910 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. "AIPS" kopš pagājušā gada vidus pieder Igaunijas AS "Hansabuss". Kopā ar Kļaviņu uzņēmumu vada Igaunijas pilsonis Sergejs Vahņickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!