Foto: Picjumbo

Tā kā naktīs gaisa temperatūra pazeminās zem nulles, no rītiem autoceļi vietām var būt apledojuši un slideni, iespējama arī migla, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Starpsezonā, mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles atzīmes, ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zem nulles, tāpēc var veidoties tā saucamais melnais ledus. Visbiežāk tas veidojas uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī netālu no ūdens tilpnēm.

Uzņēmums aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.

Starpsezonā daudzviet turpinās ceļu remontdarbi un līdz ar to ir spēkā satiksmes ierobežojumi. Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) posmā pie tilta pār Mazo Juglu Salaspils novadā remontdarbu dēļ satiksme organizēta pa vienu ceļa joslu un ir palēnināta, īpaši virzienā uz Saulkalni. Uzņēmums iesaka izmantot citus maršrutus.

Arī citur valsts autoceļu tīklā turpinās remontdarbi. Lielākie satiksmes ierobežojumi uz galvenajiem autoceļiem ir uz Rīgas apvedceļa (Baltezers–Saulkalne), kur ir četri reversīvas satiksmes posmi, no kuriem divos laikā no pulksten 8 līdz 22 satiksmi nosaka regulētāji. No autoceļa Ulbroka–Ogre, krustojumā ar Rīgas apvedceļu, nogriezties uz apvedceļu ir liegts.

Uz Liepājas šosejas pie Saldus ir četri luksoforu posmi un viens luksoforu pāris pie Paksītes caurtekas pie Zirņiem. Uz Klaipēdas šosejas, no Rucavas līdz Lietuvas robežai, ir pieci luksoforu posmi. No Varakļāniem līdz Viļāniem ir pieci luksoforu posmi.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz reģionālajiem autoceļiem ir no Bašķiem līdz Preiļiem, kuri ir astoņi luksoforu posmi, pie Cēsīm abpus Priekuļiem, kur ir pieci luksoforu posmi, no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai ir trīs luksoforu posmi. Savukārt satiksme pie pārvada pār Vidzemes šoseju ir novirzīta pa pārvada nobrauktuvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!