Foto: LETA

Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs no amata atsaucis līdzšinējo vēstnieku Latvijā Elmanu Zeinalovu, teikts prezidenta mājas lapā publicētajā paziņojumā.

Paziņojumā par atsaukšanu, kas publicēts 27.janvārī, gan netiek konkretizēti tās iemesli.

Jau vēstīts, ka pirms neilga laika publiskajā telpā parādījās ziņas, ka Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā sieva Nazira Zeinalova piedāvājusi diviem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbiniekiem 500 eiro kukuli, lai saņemtu autovadītāja apliecību bez nepieciešamo eksāmenu kārtošanas.

Kā portāls "Delfi" iepriekš noskaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), birojā saņemta CSDD sniegtā informācija par, iespējams, notikušu koruptīvu darbību saistībā ar CSDD braukšanas eksāmena kārtošanu, kurā ir iesaistīts kādas valsts diplomāta ģimenes loceklis. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Tikmēr Azerbaidžānas portāls "Haqqin.az" savā publikācijā vēstīja, ka CSDD darbinieki viņiem telefonsarunā kukuļošanas faktu ir apstiprinājuši.

Atsaucoties uz Azerbaidžānas medijiem, portāls "Kompromat.lv" ziņoja, ka vēstnieks Latvijā uzskata: viņa sieva nav devusi kukuli direkcijas darbiniekiem par transportlīdzekļa vadīšanas tiesību iegūšanu, bet gan devusi viņiem naudu kā pateicību.

"Viņa pati veiksmīgi nokārtoja visus eksāmenus. Tikai pēc tam, kad eksāmeni bija nokārtoti, viņa nolēma inspektoram nodot naudu kā dāvanu Jaunajā gadā. Turklāt runa ir nevis par 500 eiro, bet gan tikai par 50 eiro. Acīmredzot inspektors nobijās, ka viņa ir vēstnieka sieva, un vērsās pie savas priekšniecības, traktējot to kā kukuļa došanas mēģinājumu. Pēc tam par šo gadījumu tika paziņots Latvijas Ārlietu ministrijai, kuras pārstāvis ar mani sazinājās un izteica nožēlu par to, ka direkcijas inspektors visu bija nepareizi sapratis. Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) man norādīja, ka man nav, par ko uztraukties, tā kā viņi ļoti labi ir informēti par manām darbībām," Azerbaidžānas vēstnieka Latvijā teikto citēja "Kompromat.lv".

Papildus tam vēstnieks norādīja, ka pret viņu kā diplomātu, kā arī pret viņa ģimenes locekļiem kriminālprocesu sākt nemaz nevar.

Iepriekš ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons aģentūrai LETA bija apstiprinājis tikšanās faktu ar Azerbaidžānas vēstnieku, taču viņš nekomentēja sarunas saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!