Foto: LETA
Šogad Babītes novada pašvaldībā veikti nozīmīgi projekti ceļu un ielu sakārtošanai, ieguldot vairāk nekā divus miljonus eiro, informēja Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Drozdova-Auzāne.

Viens no lielākajiem šī gada ceļu projektiem ir savulaik no VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārņemtais autoceļš "Piņķi-Dzilnuciems" trīs kilometru garumā, skaidro Drozdova-Auzāne. Autoceļš, kuru līdz šim klāja gandrīz sabrucis asfaltbetona segums, nu ir pilnībā rekonstruēts un ieguvis jaunu asfalta segumu. Turklāt aptuveni divu kilometru garumā jaunajam autoceļam ir izveidota arī gājēju ietve un apgaismojums, kas diennakts tumšajā periodā gan gājējiem, gan velosipēdistiem un automašīnu vadītājiem ļauj droši pārvietoties uz un no Piņķu centra.

Braucot no Liepājas šosejas pa atjaunoto autoceļu, Piņķu centrā pie pašvaldības administrācijas ēkas izveidots plašs automašīnu stāvlaukums, kas paredzēts gan Piņķu ūdenskrātuves un futbola laukuma, gan pašvaldības administrācijas ēkas apmeklētāju spēkratu novietošanai. Patlaban pie jaunā automašīnu stāvlaukuma norit arī gājēju ietves un tās apgaismojuma, kā arī futbola laukuma ģērbtuves būvniecība.

Šovasar Piņķos pilnībā rekonstruēta arī Priedaines iela aptuveni 900 metru garumā. Gan Babītes, gan Salas pagastā aptuveni 5,3 kilometru garumā lauku ceļiem veikts grants ceļu seguma uzlabojums, jo šie ceļi jau bija nodiluši, līdz ar to ikdienas apkope nav devusi cerētos rezultātus. Atjaunoti arī asfalta seguma ceļi. Piemēram, ceļš uz Lapsu ciemu pusotra kilometra garumā ieguvis pilnīgi jaunu virskārtu - šogad tika izmēģināta pirms tam novadā nepielietota metode - asfalta segas atjaunošana, uzklājot uz tās jaunu aukstā asfalta kārtu.

Uzklausot iedzīvotāju lūgumu, patlaban tiek izbūvēta apgaismota gājēju ietve Mežārēs, atvieglojot nokļūšanu no autobusa pieturas uz mājām. Apgaismojuma izbūve notiek arī Spilvē, Stropu ielā.

Vasarā tika sākti rekonstrukcijas darbi Antiņu kapos, kur apbedīti Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kaujās kritušie 1240 karavīri. Patlaban jau ir atjaunots kapsētas žogs un vārti, kā arī norit vērienīgi gājēju tilta pārbūves darbi. Tilts, kas jau gadu gaitā bija kļuvis bīstams gājējiem, tiek būvēts no jauna, informēja Drozdova-Auzāne.

Šogad ceļu un ielu tīkla sakārtošanas projektos ieguldīti vairāk nekā divi miljoni eiro, tiek gatavoti jauni projekti nākamajam gadam. Patlaban izstrādē ir divi ielu rekonstrukcijas projekti Salas pagastā kopumā trīs kilometru garumā un pārbūves projekti četrām ielām Babītes ciemā, informēja Babītes pašvaldības pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!