Rīgas Volejbola skolas direktore Ilze Kantore nolēmusi pamest savu amatu, jo uzskata, ka pašreizējais ēkas stāvoklis apdraud skolēnu drošību, vēsta Latvijas Televīzija.

Skolas direktorei līdz šim tā arī nav izdevies panākt to, lai ēkā tiktu veikts remonts. Taču 1971.gadā būvētajai skolas ēkā uzlabojumi līdz šim tikpat kā nav veikti. Vislielākās bažas rada plaisas skolas ēku sienās. Tās vietām sasniedz pat desmit centimetru platumu. Ziemā skolas sporta zāle neiesilst vairāk par +15 grādiem.

Līdzekļu skolas renovācijai domes budžetā nav, jo prioritāte ir bērnudārzu atjaunošana un siltināšana. Rīgas vicemērs Andris Ameriks apliecina, ka ar situāciju Rīgas Volejbola skolā ir iepazinies, un, ka tajā ir nepieciešams veikt siltināšanas darbus. Energoefektivitātes projekts divas reizes iesniegts, lai saņemtu Eiropas Savienības fondu finansējumu, taču nesekmīgi.

Rīgas domes pārstāvji arī norāda, ka skola pašlaik nav avārijas stāvoklī. Tikmēr bērnu vecāki ir nobažījušies, ka plaisas ēkas sienā nopietni apdraud viņu bērnu drošību.

„Vai tad tiešām mums ir jāsagaida, kad notiks kāda traģēdija. Tikai tad meklēsim, kas pie tās vainīgs?” neizpratnē ir Ilze Kantore. Viņa no amata atkāpjas, jo nespēj parūpēties par audzēkņu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!