Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki un politiķi, tostarp Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns, Rīgas vicemērs Aivars Kreituss un Rīgas domnieks Valdis Kalnozols tuvākajā laikā iecerējuši dibināt jaunu sabiedrisku organizāciju "Es Latvijai".

Badzēns pastāstīja, ka jaunā sabiedriskā organizācija, visticamāk, tiks izveidota jau šogad. Viņš sacīja, ka šajā organizācijā varētu darboties cilvēki, kuri pārstāv dažādas partijas. "Šajā organizācijā būs atsevišķi cilvēki no "tēvzemiešiem", no partijas "Latvijas ceļš", Sociāldemokrātu savienības un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas, kā arī vairāki bezpartejiski cilvēki," klāstīja Baldzēns.

Viņš nevēlējās atklāt konkrētu personu vārdus, jo pagaidām organizācija vēl nav dibināta un viņš nav saņēmis šo personu atļauju viņu vārdus saistīt ar jaunveidojamo organizāciju, taču nenoliedza, ka sabiedriskajā organizācijā darbosies bijušais "tēvzemietis" Kalnozols un Darba partijas līderis Kreituss.

Baldzēns neizslēdza iespēju, ka nākotnē sabiedriskā organizācija varētu pārtapt par politisku partiju. "Tas var būt un var arī nebūt," sacīja Baldzēns. Viņš uzsvēra, ka sabiedriskās organizācijas nolūks ir panākt Latvijas iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanos. "Latvijā valda sociālā dialoga trūkums, dialoga trūkums starp partijām, etniskām grupām un atšķirīgām sabiedrības daļām, mēs vēlamies šo plaisu mazināt," stāstīja Baldzēns.

Viņš pauda pārliecību, ka organizācija stāvēs pāri partiju interesēm, par ko liecinot dažādo politisko spēku plānotā pārstāvniecība organizācijā, un tās nolūks būs valsts intereses kopumā.

Komentējot iespējamību, ka jaunveidojamā sabiedriskā organizācija varētu sadarboties ar vēl vienu jaunveidojamu sabiedrisku organizāciju, kuras priekšgalā būs nesen no Tautas saskaņas partijas (TSP) izslēgtais Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs, Baldzēns atzina, ka "tas ir vairāk atkarīgs no Dolgopolova". Viņš gan teica, ka Dolgopolova veidotā sabiedriskā organizācija tiešāk orientēta uz politisko darbību un, visticamāk, pārtaps par "vienas lielas ideoloģijas partiju", savukārt Baldzēna jaunveidojamajā organizācijā "cilvēki saglabās savu partejisko pārliecību".

"Es arī turpmāk būšu sociāldemokrāts, savukārt Kalnozols - konservatīvais, tāpēc ka arī Latvijai ir vajadzīgi dažādi domājoši cilvēki," viņš klāstīja.

Baldzēns iepriekš bija viens no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderiem, kurš no partijas izstājās un kopā ar domubiedriem no LSDSP izveidoja Sociāldemokrātu savienību (SDS). SDS neveiksmīgi startēja 8.Saeimas vēlēšanās un pēc tam Baldzēns atkāpās no partijas vadības, kļūdams par SDS ierindas biedru.

Kalnozols savukārt šogad tika izslēgts no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai". Kalnozols iepriekš medijos pieļāvis iespēju dibināt nacionālu partiju.

Savukārt Kreituss ir vienīgais Darba partijas pārstāvis Rīgas domē.

Ne Darba partija, ne SDS, ne LSDSP, ne partija "Latvijas ceļš" nav pārstāvētas Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!