Foto: Saeimas administrācija
Lai gan Saeimas ziemas sesiju paredzēts sākt 10.janvārī, jau 6.janvārī notiks ārkārtas sēde, lai deputāti varētu nobalsot par tagadējā vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) apstiprināšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadītāja amatā.

Par šādu pirmdien koalīcijas sēdē panākto vienošanos portālu Delfi" informēja premjera Valda Dombrovska (V) preses sekretāre Līga Krapāne.

Vējoņa pilnvaras vides ministra amatā beidzas 31.decembrī, jo 1.janvārī spēkā stājas grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā, kas paredz likvidēt Vides ministriju un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM), to vietā izveidojot VARAM.

Vējonim septiņu dienu laikā pēc ministra amata zaudēšanas jāizšķiras, vai atjaunot Saeimas deputāta mandātu, pretējā gadījumā viņš to zaudētu vispār.

Vējonis portālam "Delfi" skaidroja, ka būtu muļķīgi vispirms mandātu atjaunot, bet pēc tam nolikt, jo tad tas būtu jādara arī nākamajam ZZS deputātam, kurš parlamentā ir uz Vējoņa pilnvaru laiku. Tāpēc iecerēts, ka balsojums par Vējoni jaunajā ministra amatā notiks jau nākamā gada pirmajā nedēļā.

Jau ziņots, ka par Vides ministrijas un RAPLM likvidēšanu koalīcijas partneri – "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība – vienojās vēl valdības veidošanas laikā, tad arī nolemts, ka jauno ministriju vadīs Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!