Foto: LETA

Trīs dienu ilgajā 600 kilometrus garajā stafetes skrējienā, pieminot pirms 23 gadiem Baltijas divu miljonu iedzīvotāju veidoto "Baltijas ceļu", piedalās 36 dalībnieki no Lietuvas un Latvijas, sacīja skrējiena dalībnieki no skrējēju kluba "Ozolnieki".

Skrējienā piedalās 24 skrējēji no Lietuvas un 12 skrējēji no Latvijas, bet nav neviena skrējēja no Igaunijas. Arī Igaunijas teritorijā neviens igauņu skrējējs šim skrējienam nepievienosies.


Sestdien ap plkst.14.20 skrējiena dalībnieki sasniedza Rīgas centru un nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Nekādas oficiālas sagaidīšanas un uzrunas nebija organizētas. Skrējiena dalībnieki kolektīvi fotografējās pie Brīvības pieminekļa, kur viņus vēroja daži desmiti garāmgājēju, novēroja LETA.

Jau ziņots, ka trīs dienu ilgo skrējienu, pieminot pirms 23 gadiem Baltijas divu miljonu iedzīvotāju veidoto "Baltijas ceļu", organizē Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija.

Skrējiens notiek no 24.augusta līdz 26.augustam un tajā jau no pašas Viļņas līdz Tallinai piedalās arī Latvijas pārstāvji, informēja skrējēju kluba "Ozolnieki" kolektīvs.

Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija stafetes veida piemiņas skrējienus par godu "Baltijas ceļam" rīko jau kopš 1991.gada. Latvieši tajā sāka piedalīties dažus gadus vēlāk, un gandrīz nepārtraukti "Baltijas ceļā" ir skrējēju kluba "Ozolnieki" pārstāvji, kuri arī katru gadu komplektē Latvijas komandu. Šogad tajā ir pārstāvji no Rīgas, Jelgavas, Ķekavas, Jūrmalas un Ogres novada.

Maršruts skrējienam ir nemainīgs - tas sākas 24.augustā plkst.10 no Viļņas Katedrāles laukuma pēc Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites laba vēlējumiem un mācītāja dotās svētības skrējiena dalībniekiem. Visas dienas garumā skrējēji pa piecu līdz desmit kilometru gariem etapiem pieveica Lietuvas posmu, vakarā apmetoties Pasvalē, kas atrodas netālu no Lietuvas-Latvijas robežas.

Sestdien dalībnieki skrējienu turpināja no sešiem rītā, abu valstu robežu šķērsojot ap plkst.10. Vakarā stafetes skrējiena dalībnieki sasniegs Salacgrīvu, kur plānota nakšņošana.

Savukārt svētdien skrējiena maršruts no Latvijas turpināsies Igaunijā. Stafetes galapunkts būs Igaunijas Parlamenta ēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!