Foto: DELFI.lt

No šā gada 1.augusta Baltkrievijā tikusi ieviesta elektroniskā maksa par braukšanu pa atsevišķi noteiktiem autoceļiem, kas tiek iekasēta gan no vieglajiem transporta līdzekļiem, gan no kravas transporta līdzekļiem, kas reģistrēti ārpus Muitas Savienības - Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas – teritorijas.

Maksa braukšanai pa atsevišķiem ceļiem noteikta transportam, kam pilna masa ir līdz 3,5 tonnām, gan no kravas transporta līdzekļiem, kam pilna masa virs 3,5 tonnām, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Latvijas vēstniecība Minskā vērš Latvijas iedzīvotāju uzmanību uz to, ka pirms brauciena pa maksas autoceļu ir jāizīrē vai jāiegādājas īpaša elektroniskās uzskaites ierīce kādā no Baltkrievijas teritorijā speciāli izveidotajiem klientu apkalpošanas centriem, lai veiktu priekšapmaksu par maksas autoceļu izmantošanu.

Detalizēta informācija par elektroniskās maksas sistēmu un samaksas kārtību braucot pa Baltkrievijas autoceļiem atrodama interneta vietnē www.beltoll.by, kā arī pa tālruni +375 17 2798798.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!