Foto: Publicitātes foto
Balvu konkursa "Cilvēka izaugsmei" noslēguma ceremonijā apbalvota Jūrmalas aizsardzības biedrība, Tautskolas "99 Baltie zirgi" pamatskolas teritoriālā struktūrvienība "Ikšķiles Brīvā skola", Mobilais veselības aprūpes centrs ("Ronald McDonald House Charities Latvija") un Andris Čeksters.

Kā informē Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL), konkursa uzvarētāji saņēma tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru "Asns" un speciālbalvas no programmas atbalstītājiem - ASV vēstniecības Latvijā, Latvijas Pilsoniskās alianses (eLPA), bankas "Citadele" un "Microsoft Latvia". ASV vēstniecība visiem laureātiem piešķīra atbalstu 500 ASV dolāru apjomā. Latvijas Pilsoniskā alianse visiem laureātiem piešķīra bezmaksas dalību NVO līderu vasaras akadēmijā. Bankas "Citadele" speciālbalvu veselības un labklājības jomā saņēma Latvijas Bērnu dzirdes centra vadītaja Sandra Kušķe. "Microsoft Latvia" speciālbalvu saņēma Latvijas Audžuģimeņu biedrība, kura tika izvirzīta kategorijā "Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē". Latvijas Pilsoniskās alianses speciālbalva tika pasniegta Ikšķiles Brīvās Skolas pārstāvjiem.
Visi konkursa pretendenti saņēma goda rakstus un piemiņas veltes.

Konkursam četrās kategorijās tika izvirzīti 45 pretendenti, no kuriem finālā iekļuva divpadsmit. Kategorijā "Par sociālo atbildību" finālā iekļuva biedrības "Mūsu ligzda" vadītāja Raina Boguža, Jūrmalas aizsardzības biedrība un biedrība "Motus Vita". Par izcilu ieguldījumu izglītībā tika nominēta biedrības "Ritineitis" vadītāja Maruta Castrova, biedrība "Go Beyond" un Tautskolas "99 Baltie zirgi" pamatskolas teritoriālā struktūrvienība "Ikšķiles Brīvā Skola". 

Savukārt par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā finālā iekļuva biedrība "Patvērums "Drošā māja"", Mobilais veselības aprūpes centrs ("Ronald McDonald House Charities Latvija") un Dace Rezeberga. Kategorijā "Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē" nominēts bija konkursa "Radām novadam" autors Andris Čeksters, Latvijas Audžuģimeņu biedrība un Edvīns Samulis. 

ATPL kopā ar ASV vēstniecību Latvijā un Latvijas Pilsonisko aliansi (eLPA) otro gadu pēc kārtas rīkoja balvu konkursu "Cilvēka izaugsmei", lai godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par īpašiem nopelniem un ieguldījumu cilvēka izaugsmē. 

Apbalvošanas ceremonijas dalībniekus uzrunāja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, ASV vēstniecības Latvijā vadītāja Šarona Hadsone-Dīna un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka. Pasākumu vadīja Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents Arnis Kākulis un izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile uzsvēra, ka mēs bieži runājam par valsts konkurētspēju kā abstraktiem grafikiem un tabulām, bieži vien atstājot novārtā cilvēku. Viņa sacīja: "Esmu pārliecināta, ka patiesi veiksmīga un konkurētspējīga valsts ir tad, kad valsts izpratne par vērtībām un mērķiem sakrīt ar tās iedzīvotāju izpratni par vērtībām un darāmajiem darbiem." 

"Šodien man ir milzīgs gods būt starp cilvēkiem, kuri savu laiku, zināšanas, prasmes, pieredzi un līdzekļus diendienā, neprasot par to atzinību, iegulda ļoti konkrētos darbos un atbalstā," viņa piebilda.

ASV vēstniecības Latvijā vadītāja Šarona Hadsone-Dīna viesus uzrunājot, sacīja: "Man ir milzīgs gods šovakar piedalīties pasākumā, kas skaidri apstiprina to, ka Latvijas sabiedrība augsti vērtē un ciena tos cilvēkus, kuri ne tikai nesaudzīgi ziedo savu laiku un darbu, bet arī iegulda savu mīlestību pret savu līdzcilvēku, lai stiprinot Latvijas iedzīvotājus, stiprinātu Latviju.

Nav nevienas valsts, kurā nebūtu jomu, kas jāuzlabo. Latvija ir apliecinājusi, ka atrodas uz pozitīvas attīstības ceļa, taču sociālās un izglītības reformas, kā arī lielākas pūles cīņā pret nevienlīdzību, varētu paaugstināt Latvijas ekonomiskās perspektīvas un mazināt emigrāciju. Ir vairāk jāstrādā pie tā, lai cīnītos pret korupciju, uzlabotu atklātību un caurskatāmību un stiprinātu tiesu varu, lai Latvija piedzīvotu lielāku izaugsmi un stabilitāti.

Atzīmējot šī vakara ceremoniju, mums jāatceras, ka Latvijas sasniegumi cilvēka izaugsmē un tautas attīstībā nav bijuši viegli un pašsaprotami, un tie negarantē veiksmi nākotnē. Ir vajadzīgs smags darbs un apņēmība, kā to pierāda šodien balvai nominētie pretendenti. Viņi cīnās mūsu tautu kopīgo mērķu vārdā, lai veidotu labāku nākotni mums visiem."

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka teica: "Eiropas Savienība investē ļoti daudz cilvēku attīstībā un izaugsmē, kā arī viņu iespējās. Tādas programmas kā Erasmus Plus, Jauniešu garantiju fonds , Eiropas Sociālais fonds piedāvā ļoti daudz līdzekļu cilvēka attīstībai." 

Šteinbuka uzsvēra: "Šodien no visas sirds gribu apsveikt laureātus un pateikties visiem tiem, kas veicina Latvijas cilvēku izaugsmi, jo izglītoti cilvēki ar motivāciju tā ir mūsu bagātība – Latvijas un Eiropas bagātība."

Balvu konkursu atbalstīja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Hamids Ladjevardi un viņa ģimene, uzņēmumi "Abbvie", "Microsoft" un "Citadele banka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!