Foto: Saeimas administrācija

Barikādes bija spilgts apliecinājums tautas nevardarbīgās pretošanās spējai pret bruņotiem ienaidniekiem, pieminot 1991. gada janvāra vēsturiskos notikumus, trešdien uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Saeimas Preses dienestā pavēstīja, ka Mūrniece godināja barikāžu dalībnieku drošsirdību, uzsverot, ka, pateicoties viņu veikumam, nosargāta Latvijas brīvība.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tautas nelokāmā apņēmība nosargāt savu valsti izrādījās spēcīgāka par lielas impērijas tīkojumiem.

"Barikādes - tie bija tūkstoši cilvēku pie ugunskuriem Rīgā, un vēl tūkstoši, kuri atbalstīja barikāžu dalībniekus," pie ugunskura, kas iekurts Saeimas nama priekšā, uzrunājot sanākušos barikāžu dalībniekus, tā laika politiskos darbiniekus un žurnālistus, sacīja Mūrniece.

Par godu 1991. gada barikāžu 25. gadadienas atcerei Saeimas namā notika arī izdevuma „Janvāra hronika. Latvijas Republikas Augstākās padomes barikāžu laika preses relīzes" svinīgā atvēršana. Saeimas izdotajā grāmatā apkopoti Augstākās padomes Preses centra barikāžu laikā izplatītie preses paziņojumi angļu valodā, kas informēja rietumvalstis par notikumu attīstību Latvijā.

I.Mūrniece pauda pateicību barikāžu laika žurnālistiem, uzsverot plašsaziņas līdzekļu pārstāvju nozīmīgo lomu Latvijas ceļā uz neatkarības atjaunošanu, kā arī tā laika likumdevēja - Augstākās padomes - Preses centra darbiniekiem un Latvijas politiķiem.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka šie cilvēki snieguši nenovērtējamu ieguldījumu, lai ļautu pasaulei uzzināt par Latvijas tautas patiesajām vēlmēm.

Svinīgs pasākums barikāžu laikā televīzijā, radio un laikrakstos strādājošajiem neatkarības cīnītājiem ir viena no tradīcijām, kas iedibināta 8. Saeimas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!