Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan alkoholisko dzērienu tirdzniecība Latvijā naktī ir aizliegta, Bauskā veikli darboņi atklājuši likuma "caurumu" un piedāvā alkoholu nakts stundās iznomāt, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Alkohola nomas iespējas reklamētas, izlīmējot plakātus pa virsu plakātiem, kuros izziņots Kantrimūzikas festivāls un puišeļi dalījuši reklāmas lapiņas tiem, kas devās uz koncertu. „Lapiņas piedāvā cilvēkiem, kuri varētu būt potenciālie klienti, sievietēm izplatītāji netuvojas," savus novērojumus laikrakstam atklājusi baušķeniece Ilze. Kad mazais izplatītājs sniedza lapiņu arī kādam vīrietim, kurš izrādījās civilajā ģērbies Kārtības nodaļas darbinieks, puika aizskrēja, liedzot likumsargam saņemt informāciju.

Vietējās avīzes "Bauskas Dzīve" uzrunāti, šajās dienās vairāki iedzīvotāji zvanījuši uz reklamēto tālruņa numuru, interesējās par pakalpojumu un veica pasūtījumu. Alkohola "nomas" pārstāvis, sazvanīts pa telefonu, iepazīstinājis ar sevi kā firmas "Alcoclub" darbinieku un norādījis, ka uzņēmums strādā tikai no desmitiem vakarā līdz astoņiem rītā - laikā, kad alkohola tirdzniecība ir aizliegta.

Žurnālista eksperimentā lūgts ruma "Casino" litra pudeli piegādāt Jauncodē pie Bauskas. Tas maksā 25 eiro. Nosacījums - ja līdz astoņiem rītā nomātā prece netiek izmantota, var izsaukt pakalpojuma sniedzēju, atdot tieši to pašu pudeli un saņemt atpakaļ naudu. Maksa par pakalpojumu Bauskas robežās ir divi eiro. Pakalpojuma izpilde uz 20 kilometrus attālo Iecavu izmaksā piecus eiro. Firma piekrīt preci vest arī uz Jelgavu, tādā gadījumā par piegādi jāšķiras no 15 eiro.

Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa priekšnieks Ainars Stankevics svētdien uzsvēris, ka policija seko šim "biznesam" un personām, kas to īsteno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!