Foto: LETA

Ņemot vērā lielo satiksmes negadījumu skaitu uz nesen kā izbūvētajiem autoceļiem Tīnūži-Koknese un Ludza-Nirza, šovasar maksimāli pieļaujamo ātrumu līdz 100 kilometriem stundā uz tiem nepalielinās, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi". Vienlaikus uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Lange neizslēdz iespēju, ka lēmumu varētu pārskatīt nākamgad gadījumā, ja braukšanas maniere uz tiem uzlabojas.

Abu ceļu tehniskie parametri ļauj paaugstināt maksimālo braukšanas ātrumu vasaras sezonā, taču tas netiks darīts drošības apsvērumu dēļ.

Lēmums pieņemts, balstoties Valsts policijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas un "Latvijas valsts ceļi" speciālistu ieteikumos un satiksmes negadījumu skaita dēļ. Uzņēmumā norāda, ka svarīgs faktors bijis arī tas, ka daļa no negadījumiem bijusi ar traģiskām sekām. Turklāt uz šiem ceļiem Valsts policija iepriekš fiksējusi arī lielākos ātruma pārkāpumus.

"Kopā ar Valsts policijas kolēģiem vērosim, kā autovadītāji brauks šajos posmos. Šis ir disciplinējošs, preventīvs solis. Ja varēsim secināt, ka autovadītāji ievēro ceļu satiksmes noteikumus, brauc droši un neuzstāda ātruma "antirekordus" uz jaunizbūvētajiem autoceļu posmiem, nākamgad lēmumu varētu pārskatīt," norāda Lange.


Uz valsts galvenajiem ceļiem posmos, kuri ir labā tehniskā stāvoklī, vasarā maksimāli pieļaujamais braukšanas ātrums tiek palielināts līdz 100 kilometriem stundā. Arī šogad no 8.maija atļautais braukšanas ātrums palielināts uz Tallinas šosejas posmā uz Saulkrastu apvedceļa (22,10.-26,00. un 27,20.-44,40. kilometrā) un posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam (55,50.-71,30. un 74,70.-81,20. kilometrā).

Tāpat atļautais braukšanas ātrums līdz 100 kilometriem stundā palielināts uz Daugavpils šosejas posmā no Salaspils līdz Ikšķilei un no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam, kā arī uz Jelgavas šosejas posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam Jelgavas apvedceļā, izņemot posmus ar ātruma ierobežojumiem.

Uzņēmums norāda, ka posmus, kuros vasaras periodā palielināts atļautais braukšanas ātrums, noteikuši "Latvijas Valsts ceļi", CSDD, Valsts policijas un Satiksmes ministrijas speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!