Foto: F64

Lielais darbinieku trūkums ar bažām liek raudzīties, vai Valsts policija spēs nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību gaidāmajos simtgades Dziesmu un deju svētkos, otrdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Tiesībsargājošo struktūru amatpersonas šo satraukumu mēģina mazināt, bet ierindas policistu vidū valda pat neliela panika, kā tikt galā ar lielo darba apjomu, ziņo raidījums.

Tieši Rīgas reģionā šobrīd Valsts policijā ir vislielākais darbinieku trūkums. "Tas varētu būt līdz 30%, kas trūkst. Skaitļus mēs neizpaužam, tas ir jautājums par resursiem, kādi ir Valsts policijas rīcībā. Mēs runājam par procentu," raidījumam atklāj Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Tā kā simtgades Dziesmu un deju svētki jau min uz papēžiem, šomēnes operatīvie dienesti sāks darbu pie pasākuma norises plānošanas un sagatavošanas. Kaut arī policijā cilvēku resursu kļuvis mazāk, atbildīgās amatpersonas mierina, ka svētki nevienam netikšot sabojāti. "Mēs to nodrošināsim, cilvēki var būt mierīgi, mēs to nodrošināsim. Tāda globāla apdraudējuma nebūtu. Gribētu noraidīt. Bet, jā, šī kadru nepietiekamība ir izteikta," saka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ( V).

Lielos izaicinājumos policija mobilizējas. Rīdziniekiem nākšot talkā policisti no reģioniem. Šis plāns gan nerisinās globālo problēmu ar kadru trūkumu policijā.

"Jācīnās, ir jācīnās par šiem cilvēkiem, lai viņi nāktu strādāt. Redzam, ka Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izdodas piesaistīt spējīgus jauniešus savā dienestā. Līdz ar to tas ir policijas uzdevums numur viens - cīnīties par jaunajiem policistiem," norāda iekšlietu ministrs.

Septembrī Valsts policijas koledžā uzņemti 130 policisti, kuri jau pēc nepilna gada papildinās esošās policistu rindas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!