Foto: AP/Scanpix
Cik kvalitatīvi un vispusīgi Latvijas mediji atspoguļo pretrunīgo bēgļu uzņemšanas tēmu? Ceturtdien, 24. septembrī, diskusiju par šo mediju videi svarīgo tēmu pulksten 12.30 rīko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Komunikācijas studiju nodaļa. Diskusijas tiešraide redzama portālā "Delfi".




Diskusijā piedalās profesore, dr.phil. Skaidrīte Lasmane, Latvijas Radio Ziņu dienesta satura redaktore Dace Krejere, Latvijas Televīzijas žurnāliste Olga Dragiļeva, portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš, ziņu aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis, kā arī žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele un "Latvijas Avīzes" žurnālists Ģirts Vikmanis.


Sarunu starp mediju pārstāvjiem vada LTV žurnālists Jānis Geste.

Diskusija notiek Lomonosova ielā 1a, Berlina auditorijā (1.stāvā). Pasākums notiek studiju kursa "Latvijas mediju vide" ietvaros, bet aicināts piedalīties arī ikviens interesents.

Jau ziņots, ka Eiropai saskaroties ar lielāko bēgļu migrāciju kopš 2. pasaules kara, Latvija drīzumā varētu kļūt par mājvietu vairāk nekā 700 patvēruma meklētājiem, kuri bēg no kara un vajāšanas savās valstīs vai no pārblīvētajām nometnēm kaimiņvalstīs devušies uz Eiropas Savienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!