Foto: AFP/Scanpix

Latvija iemaksas Bēgļu atbalsta mehānismā Turcijai veiks pa gadiem saskaņā ar noteiktu grafiku, kas paredz, ka līdz šā gada ceturtajam ceturksnim Latvijai jāveic pirmā iemaksa, otrdien lēma Ministru kabinets.

Lai palīdzētu Turcijai risināt neatliekamas bēgļu humānās un attīstības vajadzības, kā arī palīdzētu uzņemošajām kopienām, valsts un vietējām iestādēm pārvaldīt un risināt bēgļu pieplūduma sekas, Latvija veiks iemaksu Eiropas Savienības (ES) vispārējā budžetā vairāk nekā 3,5 miljonu eiro apmērā.

Līdz šā gada ceturtajam ceturksnim Latvijai jāveic pirmā iemaksa 1 038 315 eiro apmērā. Izdevumi tiks segti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Kā liecina maksājuma grafiks, nauda tiks pārskaitīta no šā gada līdz 2019. gada ceturtajam ceturksnim.

Ziņots, ka, lai sekmētu risinājuma panākšanu Sīrijas krīzes izraisīto migrācijas plūsmu Eiropas Savienībā mazināšanā, pērnā gada 29. novembra ES un Turcijas samita laikā tika panākta vienošanās par turpmāku ciešāku ES – Turcijas sadarbību migrācijas krīzes risināšanā.

Ņemot vērā Turcijas nozīmīgo lomu bēgļu krīzes mazināšanā, ES un Turcija vienojās par sākotnējo finansiālo palīdzību bēgļu uzturēšanai Turcijas teritorijā trīs miljardu eiro apmērā.

Latvijai, tāpat kā citām dalībvalstīm, jāinformē Eiropas Komisija par iemaksu grafiku līdz šā gada 31. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!