Foto: LETA

Līdzšinējais uzņēmējs, tagadējais veselības ministrs Guntis Belēvičs aizdevis kopumā ap 3,44 miljoniem eiro, bet pedagoģe, tagadējā izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile uzkrājusi ap 35 000 eiro, liecina ministru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamās deklarācijas, kas iesniegtas, sākot pildīt valsts amatpersonas pienākumus.

Belēvičs un Seile ir vienīgie ministri, kuri līdz apstiprināšanai amatos valdībā nav bijuši valsts amatpersonas statusā, tādejādi viņi pirmo reizi iesniedz VID  deklarācijas kā valsts amatpersonas.

Kā liecina Belēviča deklarācija, kas VID PDF publicēta šā gada 15.janvārī, viņš izsniedzis kopumā četrus aizdevumus, no kuriem lielākais - 2,79 miljoni eiro. Tāpat Belēvičam pieder trīs zemesgabali, kā arī būve un zeme Ādažu novadā. Tāpat viņa īpašumā ir arī būve un zeme Kokneses novadā.

Ministra īpašumā ir 14  500 kapitāla daļas 412 635 eiro vērtībā SIA "Blankenfelde",  kas kā darbības veidus Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē reģistrējusi kultūras iestāžu darbību, 150 kapitāla daļas 1494 eiro vērtībā veselības aizsardzības jomā strādājošajā SIA "Genera", 50 kapitāla daļas 1422 eiro vērtībā farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Baltic Pharma Service".

Tāpat viņam pieder daļas SIA "Divezeri", kas kā darbības jomu reģistrējusi  starpniecību darbībā ar nekustamo īpašumu un kultūras iestāžu darbību, kā ar SIA  "OV 13", kas kā darbības jomu reģistrējusi darbības ar nekustamo īpašumu, kā arī SIA "JVB" , kuras darbības jomas ir izmitināšana viesnīcās un līdzīgās apmešanās vietās, muzeju darbība u vēsturisku objektu un līdzīgu apmeklējuma vietu darbība.

Savukārt Seiles deklarācija, kas VID datu bāzē publicēta jau pērnā gada 2.decembrī, liecina, ka viņa AS "Swedbank" uzkrājusi 20 200 eiro, bet AS "DNB Banka" uzkrātas 137 767 Norvēģijas kronas (ap 15 657 eiro).

Ministrei pieder 2007.gadā ražota automašīna "Honda". Kā kopīpašums ar dēlu Mārtiņu reģistrēta zeme un būve Salaspils pagastā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!