Demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) piektdien preses konferencē atzina, ka ir izmantojis Latvijas Onkoloģijas centra pakalpojumus, taču nav izmantojis valsts kvotas, nedz arī par to maksājis pats.

"Mazi meli velk līdzi lielus melus, un vēl lielākus melus, tāpēc es demisionēju," sacīja Belēvičs.

Belēvičs skaidroja, ka šādā "apkaunojušā situācijā" nonācis savu īpašību dēļ: "Es reizēm esmu naivs un lētticīgs, kas man neļauj izvairīties no uzkāpšanas uz grābekļiem."

Skaidrojot radušos situāciju, ministrs klāstīja, ka radio dzirdējis aicinājumu cilvēkiem pārbaudīt dzimumzīmes, tāpēc lūdzis Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājai Anitai Slokenbergai, vai dakteris Viesturs Krūmiņš nevar apskatīt Belēvičam nesen radušās dzimumzīmes.

Krūmiņš ieteicis tās noņemt, tāpēc šā gada 25. maijā Belēvičs ieradies Onkoloģijas centrā, lai veiktu sīkas ambulatoras manipulācijas. Lai arī manipulācijas bijis iespējams veikt pārsienamajā telpā, tās veiktas operāciju zālē.

Vaicājot, kā samaksāt par saņemto pakalpojumu, Belēvičam atbildēts: "Nekā, jūs te nemaz neesat bijis".

"Tā es no ministra, kurš licis apkarot kreiso pakalpojumu sniegšanu, pats kļuvu par šāda kreisā pakalpojuma saņēmēju," atzina Belēvičs, piebilstot, ka rakstiski lūdzis viņam izsniegt rēķinu par saņemtajiem pakalpojumiem.

Pēc Belēviča teiktā, iepriekš viņš šo informāciju nav atklājis, vēloties pasargāt ārstu. Viņš arī uzsvēra, ka nav melojis, teikdams, ka nav apgājis pacientu rindu un nav izmantojis valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu.

Tāpat demisionējušais ministrs uzsvēra, ka guvis skaudru mācību, kas ietekmēs visu viņa dzīvi.

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Belēvičs piektdien premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu. Premjers ministra demisiju ir pieņēmis.

Saskaņā Kučinska teikto Belēvičs viņam ir melojis saistībā ar atklāto informāciju par valsts pakalpojumu izmantošanu Latvijas Onkoloģijas centrā. Izskanējis, ka tas noticis, apejot rindu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!