Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), iespējams, ir izmantojis amata priekšrocības un apgājis rindu slimnīcā, lai ātri nokļūtu uz operāciju Onkoloģijas centrā, trešdien raksta "Latvijas Avīze".

Ministrs esot izvairīgs un laikrakstam neesot sniedzis skaidras atbildes par to, vai tiešām, izmantojot sava amata priekšrocības, viņš maija beigās devies uz valsts stacionāru, lai veiktu nelielu operāciju.

Informāciju par Belēviča vizīti slimnīcā "Latvijas Avīzes" žurnālists esot saņēmis no kāda ārsta, kurš vēlējies palikt anonīms. "Operāciju zāle tikusi iztīrīta no slimniekiem, kā arī no "neuzticama" personāla. Tad, kad Gaiļezerā ārstējās Valsts prezidents, šādas ažiotāžas nebija," rakstījis anonīmais avots.

Laikraksts norāda, ka mēģinot noskaidrot patiesību – vai tiešām veselības ministrs savas vajadzības ir nostādījis pāri "parastajiem pacientiem", žurnālisti saskārās ar faktiski visu iesaistīto personu klusēšanu, izlocīšanos vai vienkāršu bēgšanu.

Taču to, ka Belēvičs pacienta statusā Latvijas Onkoloģijas centrā patiešām ir pabijis, ļāvusi konstatēt sena un labi pārbaudīta metode – žurnālistei zvanīt uz centra reģistratūru, uzdoties par Veselības ministrijas sekretāri un taujāt, vai gadījumā ministrs operācijas dienā nav atstājis nodaļā zaļu mapīti.

Pēc gariem noskaidrošanas darbiem slimnīcas Informācijas centra vadītāja Larisa Kirsone beidzot "ministrijas sekretārei" pavēsta (visi šajā publikācijā citētie izteikumi ir ierakstīti): "Nu, mēs neko neatradām. Māsiņas nodaļā teica, ka viņam līdzi bija tikai mobilais telefons. Ja kaut ko atradīsim, dosim ziņu," atsaucoties uz sarunu, raksta "Latvijas Avīze".

Uz "ministrijas sekretāres" papildjautājumu, vai ministram tiešām bijis līdzi tikai mobilais telefons, Kirsone apstiprinājusi: "Jā, jā, tā man teica."

Papildus tam "Latvijas Avīzes" rīcībā esot arī ar kādu maija beigu datumu datēta, no Belēviča mobilā telefona sūtīta īsziņa, kuras autors apliecina, ka nevarot atbildēt, jo atrodoties onkoloģijas centrā.

Sastapts pie Ministru kabineta, Belēvičs laikrakstam skaidru atbildi arī nav sniedzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!