Foto: LETA
Piektdien demisionējušais veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) izstājies no Latvijas Zaļās partijas (LZP), žurnālistiem pavēstīja pats Belēvičs.

Belēvičs sacīja, ka šādi rīkojies, lai viņa neētiskā rīcība nemestu šaubu ēnu uz partiju, kuras biedrs bijis jau 14 gadus. Viņš norādīja, ka turpinās būt partijas atbalstītājs. "Šodien man bija smagu lēmumu pieņemšanas diena, sirdī es vienmēr būšu "zaļais"" sacīja Belēvičs. Viņš norādīja, ka partijas valdē neesot bijušas garas diskusijas, ka lēmums pieņemts ātri.

Par iespējamo deputāta mandāta nolikšanu Belēvičs vēl lems, jo tuvojoties Saeimas pārtraukums, līdz ar to būšot divi mēneši laika pieņemt pareizāko lēmumu kā rīkoties. "Es esmu lūdzis Mandātu komisijai izvērtēt manu rīcību, taču šo lietu es gribu darīt ļoti pārdomāti. Mani ievēlēja mani vēlētāji un man priekšā būs vasara, lai pieņemtu lēmumu," sacīja Belēvičs.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars savukārt žurnālistiem pastāstīja, ka partijas valde diskutējusi par radušos situāciju un pieņēmusi Belēviča iesniegumu. Viņš arī pateicās ministram par viņa drosmi, darbu ministra amatā un ilglaicīgo iesaistīšanos partijas darbā. Viņš norādīja, ka neesot daudz tādu cilvēku.

Tavars arī uzsvēra, ka valde turpinās diskutēt par iespējamajiem ministra kandidātiem. Savukārt par Belēviča turpmāko darbu ZZS Saeimas frakcijā vēl runāt esot pāragri.

Ziņots, ka Belēvičs piektdien ieradās LZP birojā, lai tiktos ar pārējo partijas valdi. Neilgi pēc Belēviča partijas birojā ieradās arī līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks, līdz ar to birojā sapulcējušies visi politiskā spēka valdes locekļi.

Pirms tam Belēvičs bija devies uz Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroju (KNAB), lai sniegtu paskaidrojumus par notikušo saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem. Pēc vairāk nekā stundu ilgas sarunas, Belēvičs devās projām, neatbildot uz žurnālistu jautājumiem.

Tāpat jau ziņots, ka Belēvičs, kurš ir arī Saeimas deputāts, piektdienas preses konferencē lūdza LZP un Saeimas mandātu komisiju izvērtēt viņa rīcību, taču pagaidām nav pieņēmis nekādus lēmumus par deputāta mandāta nolikšanu.

Vēstīts arī, ka LZP piektdien izplatīja paziņojumu, kurā atvainojas visai sabiedrībai, tostarp premjeram Mārim Kučinskim (ZZS), par radušos situāciju saistībā ar veselības ministru Belēviču.

"Veselības ministra Gunta Belēviča rīcība, paužot nepatiesu informāciju par viņam veiktajām medicīniskajām manipulācijām, nav ētiska. Šodien tiek sasaukta Latvijas Zaļās partijas ārkārtas valdes sēde, kurā tiks apspriesti iespējamie veselības ministra amata kandidāti. Kamēr iespējamās kandidatūras nav saskaņotas ar kolēģiem no Zaļo un Zemnieku savienības, šobrīd LZP no plašākiem komentāriem atturēsies", informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Vēstīts, ka Belēvičs piektdien iesniedza premjerministram Kučinskim savu demisijas rakstu. Premjers jau ir sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Šādi viņš rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies melos.

Pēc Kučinska norādītā, esot bijis pamats vērsties KNAB, jo tas esot devis signālu Belēvičam, ka patiesība tiks uzzināta. Par iespējamo Belēviča darbību Saeimā Kučinskis norādīja, ka tas jāizlemj viņam pašam, taču, viņaprāt, Belēviča politiskā karjera ir beigusies.

Jau ziņots, ka "Latvijas Avīze" sākotnēji rakstīja, ka Belēvičs iespējams bez rindas saņēmis pakalpojumus Latvijas Onkoloģijas centrā, bet piektdien avīze vēsta, ka patiesībai, iespējams, neatbilst ministra teiktais, ka viņš kopš 2004.gada nav izmantojis valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus.

Kučinska valdība tika apstiprināta 2016.gada 11.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!