Foto: Saeimas administrācija

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS), visticamāk, saņēmis pielaidi valsts noslēpumam, tomēr tā ir izsniegta uz salīdzinoši īsu termiņu.

Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars apliecināja, ka Belēvičam ir piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Belēvičam pielaide varētu būt piešķirta vien uz sešiem mēnešiem.

Savukārt Belēvičs, taujāts, vai saņēmis īstermiņa pielaidi valsts noslēpumam, apgalvoja, ka nav iepazinies ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vēstules saturu. Arī uz citiem jautājumiem Belēvičs atbildēja līdzīgi un sarunu pārtrauca.

SAB Belēvičam ir nosūtījis vēstuli, kurā informē, vai viņam ir piešķirta pielaide augstākajiem valsts noslēpumiem, tomēr tās saturu birojs neatklāj. Belēvičs iepriekš apstiprināja, ka Valsts kanceleja ir saņēmusi vēstuli, tomēr saistībā ar šodien Rīgā notiekošo veselības jautājumiem veltīto konferenci Belēvičam neesot bijis laika aiziet vēstulei pakaļ un iepazīties ar tās saturu.

Laikraksts "Diena" iepriekš pieļāva, ka Belēvičam pielaidi valsts noslēpumam varētu liegt iespējamās attiecības ar specdienestu redzeslokā nonākušo uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu saistībā ar tā kontrolēto Rēzeknes gaļas kombinātu (RGK) un šī uzņēmuma vadītāju Gunti Piteronoku.

SAB četrus mēnešus pārbaudīja, vai piešķirt Belēvičam augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumam. "Kāds varbūt arī gribētu mani noņemt no trases caur pielaides neiedošanu, bet nav iemesla," iepriekš norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!