Foto: LETA

Ceturtdien, 16. februārī, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalījās koalīcijas pret teroristisko organizāciju "Daesh" ("Islāma valsts") aizsardzības ministru sanāksmē, kur ne tikai diskutēja par pašreizējo progresu koalīcijas uzdevumu realizācijā, bet arī apliecināja sabiedrotajiem solidaritāti cīņā pret terorismu, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Daina Ozoliņa.

Ministri iepazinās ar turpmākajiem plāniem koalīcijas rīcībai, ņemot vērā jaunās ASV administrācijas vadlīnijas. Latvija pauda atbalstu koalīcijas turpmākajiem plāniem un uzdevumiem, norādīja AM pārstāve.

"Solidaritāte ir viena no Latvijas pamatvērtībām. Mūsu valsts ir atbalstījusi un turpinās atbalstīt ASV cīņā pret terorismu, sniedzot ieguldījumu koalīcijā pret teroristisko organizāciju "Daesh"," uzsvēra Bergmanis. "Mums ir vienots mērķis – efektīva un veiksmīga cīņa pret terorismu."

Vēstīts, ka šī bija pirmā tikšanās šīs plašās koalīcijas formātā, kur piedalījās jaunais ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss.

AM atgādina, ka Latvija ir nosūtījusi Nacionālo bruņoto spēku karavīrus uz Irāku, kur tie apmāca vietējos drošības spēkus un darbojas Dānijas vadītā vienībā. "Mūsu karavīriem ir zināšanas par Padomju savienībā ražoto ekipējumu un ieročiem. Tā spējam sniegt savu ekspertīzi," skaidroja Bergmanis. Aizsardzības ministrs piedalījās koalīcijas sanāksmē arī 2016. gada jūlijā ASV.

Jau ziņots, ka no 15. līdz 16. februārim Bergmanis piedalās NATO ministru sanāksmē Briselē, kur diskutē par alianses jaunajiem izaicinājumiem, kā arī aizsardzības un atturēšanas spējām un to ieviešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!