Foto: LETA

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir nepieciešams straujš personāla skaita palielinājums, kā arī būtu nepieciešama vienība, kas būtu pastāvīgi dislocēta Latgalē, norāda Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Sestdien notiekošajā Latvijas Zaļās partijas (LZP) 27. kongresā Bergmanis uzsvēra, ka NBS kaujas spēju palielināšana šobrīd ir galvenā prioritāte aizsardzības jomā. Papildus tam, ka nepieciešams straujš personāla skaita palielinājums, būtu jāizveido arī vienība, nodaļa vai rota, kas būtu pastāvīgi dislocēta Latgalē, lai nodrošinātu ātras reaģēšanas spēju. Tāpat nepieciešams strādāt pie Latvijas, kā uzņemošās valsts, infrastruktūras pilnveides, norādīja ministrs.

Kā kongresa dalībniekiem pauda ministrs, pirms viņš uzņēmās aizsardzības ministra funkcijas, viņš nezināja vai spētu uzņemties tik milzīgu atbildību, taču biedru atbalsts viņu esot pārliecinājis. Kā sacīja Bergmanis, viņš politikā nav devies, lai stāvētu malā, un apliecināja, ka Aizsardzības ministrija ievēro zaļi domājošos principus ikdienas darbā.

Tāpat ministrs uzsvēra, ka rezultāts ir galvenā mēraukla panākumiem, un arī no Bergmaņa sporta biedriem ir interese par partiju.

Jau ziņots, ka LZP sestdien Jūrmalā pulcējās uz partijas 27. kongresu. Kongresā piedalās 323 delegāti.

Partijas kongresa dalībnieki kongresa laikā vēlēs partijas līdzpriekšsēdētāju, uz šo amatu izvirzīti Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka un veselības ministrs Guntis Belēvičs. Tāpat kongresa laikā notiks divu valdes locekļu vēlēšanas.

Latvijas Zaļā partija dibināta 1990. gada 13. janvārī. Partijā šobrīd ir 770 biedri. Kučinska valdībā ir divi Zaļās partijas ministri - veselības ministrs Belēvičs, kurš vienlaikus ir arī Saeimas deputāts, kā arī aizsardzības ministrs Bergmanis, vēl seši Saeimas deputāti - Kārlis Seržants, Ingmārs Līdaka, Jānis Trupovnieks, Juris Vectirāns, Valdis Kalnozols un Artis Rasmanis, kā arī 27 deputāti pašvaldībās Latvijā. Partijai ir 30 reģionālās nodaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!