Foto: LETA

Sestdien 52. Minhenes drošības konferences laikā, notika Latvijas aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Kuveitas aizsardzības ministru, kurā pārrunāja starptautisko drošības situāciju un iespējamo sadarbību aizsardzības jomā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (ĀM) pārstāve Anete Gnēze.

Bergmanis tikās ar Kuveitas Ministru prezidenta vietnieku, aizsardzības ministru šeihu Kaledu Al-Džara Al-Sabahu (Khalid Al-Jarrah Al-Sabah), lai pārrunātu starptautisko drošības situāciju un iespējamo sadarbību aizsardzības jomā, pastāstīja Gnēze.

"Šis ir ļoti labs signāls tālākai abu valstu sadarbībai," uzsvēra aizsardzības ministrs Bergmanis.

Ministri bija vienisprātis, ka neskatoties uz to, ka Latvija un Kuveita atrodas dažādos reģionos, tām ir vienota izpratne par drošības un aizsardzības jautājumiem, atzina Gnēze.

Bergmanis novērtēja Kuveitas konstruktīvo lomu reģiona drošības jautājumu risināšanā un iesaisti donoru konferencēs Sīrijas krīzes risināšanā.

Jau vēstīts, ka no 12. līdz 14. februārim aizsardzības ministrs Bergmanis piedalās 52. Minhenes drošības konferencē, kuras galvenie sarunu temati ir "Daesh" radītie draudi, kiberdrošība, kā arī migrantu krīze, kas rada jaunus izaicinājumus Eiropas valstīm.

Ikgadējā Minhenes konferencē tiekas valstu vadītāji, aizsardzības un ārlietu ministri, kā arī viedokļu līderi un speciālisti, lai runātu par iespējām konfliktu risināšanā, par sadarbību un starptautiskā dialoga veicināšanu, kā arī par esošajiem un gaidāmajiem drošības izaicinājumiem.

Kuveita atzina Latvijas Republiku 1991.gada 15. septembrī, bet diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1994. gada 15. jūlijā.

Attiecības starp abām valstīm ir draudzīgas un konstruktīvas, taču to intensificēšanu kavējis lielais ģeogrāfiskais attālums, kā arī vēstures un kultūru atšķirības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!