Berģos šovakar plīsušais ūdensvads ir aptuveni 100 gadus vecs, pastāstīja SIA "Rīgas ūdens" (RŪ) pārstāvis Artūrs Mucenieks. Plīsušais ūdensvads būvēts 1912. vai 1913. gadā.

Avārijas dēļ uz Vidzemes šosejas šobrīd no Rīgas var izbraukt pa vienu joslu, bet iebraukšanai ir slēgtas visas joslas un automašīnas tiek novirzītas pa citiem ceļiem.

Šobrīd RŪ speciālisti darot visu iespējamo, lai aizslēgtu vairākus liela diametra aizbīdņus un pārtrauktu ūdens izplūdi uz brauktuves. Tas, iespējams, varētu ļaut pārslēgties uz citiem ūdensapgādes avotiem un palielinātu ūdens spiedienu pilsētā. "Jāaizver vairāki aizbīdņi, šobrīd vairāki jau ir slēgti. Kā veiksies ar pārējiem, laiks rādīs," piebilda Mucenieks.

Avārija ir nopietna - plīsis 80 centimetru diametra ūdensvads - un pašreiz visā pilsētā ir pazemināts ūdens padeves spiediens. "Rīgas austrumu pusē krītas ūdens spiediens, daudzu namu augšējos stāvos nav ūdensapgādes. Arī centrā vietām ūdens spiediens pazemināsies," situāciju raksturoja Mucenieks.

Šobrīd ir grūti prognozēt, cik daudz klientu palikuši vai paliks bez ūdens. RŪ ar šāda mēroga negadījumiem nav saskāries ilgāku laiku, taču uzņēmums cer, ka avārijas sekas izdosies ātri novērst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!