Foto: LETA

Bērna sišana ar siksnu, kas tika pieredzēta Rīgas 47.vidusskolā, ir nepieņemama, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības centra vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Viņa norādīja, ka saistībā ar notikušo Valsts policija izvērtē vīrieša, kurš sita skolnieci, rīcību, savukārt darba devējs vērtē tā skolotāja darbu, kurš pieļāva sišanu.

Rieksta-Riekstiņa, komentējot izskanējušo versiju, ka vīrietis sitis meitenei ar siksnu, reaģējot uz viņas īstenoto vardarbību, uzsvēra, ka nav iespējams vardarbības problēmu risināt ar vardarbību.

Sociālajā tīklā "Facebook" izplatīta informācija par kādu gadījumu, kad kāds tēvs Rīgas 47.vidusskolā sitis bērnu; policija saistībā ar notikušo sākta administratīvā lietvedība.

Kāda sieviete sociālajā tīklā rakstīja, ka skolā ieradies kāds vīrietis, kurš ar siksnu sācis sist kādu astotās klases skolnieci, kas esot viņa meitas klasesbiedrene.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina skaidroja, ka saistībā ar notikušā sākta administratīvā lietvedība par fizisku un emocionālu vardarbību pret bērnu. Policija noskaidro notikušā apstākļus. Par šādu pārkāpumu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz septiņdesmit eiro.

Rīgas 47.vidusskolas direktore Ineta Kareļina apstiprināja, ka konflikts ir noticis. Viņa norādīja, ka brīdī, kad tēvs sitis 8.klases meitenei ar siksnu, klases skolotājs esot iestājies pa vidu, bet siksnas metāla gals ir trāpījis meitenei pa muguru. Vēlāk direktores vietniece esot braukusi līdzi cietušajai meitenei uz slimnīcu, bet pēc direktores teiktā, miesas bojājumi nav bijuši. "Varbūt kāds zilumiņš parādījies uz muguras," viņa piebilda.

Kareļina norādīja, ka cietušās meitenes vecākiem ir ieteikusi vērsties ar iesniegumu policijā. Tāpat viņa uzsvēra, ka skola savas kompetences ietvaros sadarbosies ar tiesībsargājošajām iestādēm saistībā ar šo gadījumu.

"Tēvs [kurš sita bērnam ar siksnu] ir tāds solīds kungs. Viņš nebija ne dzēris, ne sēnes saēdies. Nebija pamata domāt, ka kaut kas tāds varētu atgadīties," viņa piebilda.

Kareļina sacīja, ka uzreiz pēc incidenta tika piesaistīts sociālais pedagogs un policija.

Vienlaikus direktore izteica aicinājumu skolēnu vecākiem vairāk uzmanīt savu bērnu aktivitātes interneta sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!